Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '17

 
Kategori
Bilim
 

Teknoloji, Yaşam ve İnsan

Teknoloji, Yaşam ve İnsan
 

1900 lü yıllardan itibaren mekanik elektrik teknolojinin hızla gelişiminin yaşamı akıl almaz bir hızla dönüştürmesi (en somut örneği otoparklarda görüldüğü gibi) henüz tam sindirilmemişken 1990 yıllarda online bankacılık hizmeti, otomobil telefonları, cepmobil telefonları, internetin yaşama girmesinden sonra elektronik teknolojinin gelişimi yaşamı durdurulamaz hızla değiştirmektedir.

Yaşanan teknolojik hız, halen yaşayan sessiz kuşaktan öteye patlama kuşağını bile sendeletirken, yaşam artık X ten öteye Z ve Y kuşakları için dönüşürken onların bile adaptasyonda zorluk çekebilecekleri akıl almaz bir hız yaşanmaktadır.

Geçenlerde katılımcısı olduğum futuristanbul2017 programından hafızamda kalan cümlelerden en önemlisi 1900 lerin başında 100 yıl sonrası olan 2000 yılına fütürist (gelecekçi) tahminler yapılabilirken şimdi 10 yıl sonraya dair öngörüde bulunulamayacak hızlı gelişim yaşanırken, üç yıl için olabilir ama beş yılın çok zor olduğunu dinlerken, peki neler yapılmalı sorusu aklımdan akıp gitti.

Öncelikle;

1-Yaşadığımız toplumun kurumları mekanik dünyaya göre düşünmekte, teknolojik değişime dair bir öngörü belirtisi görülmemektedir. Bu nedenle ister bir STK ister bir kamu kurumu olsun TOPLUMSAL ÖNGÖRÜ VE PROJEKSİYON KURUMUNUN oluşması gereklidir.

2-Bireylerin teknolojik dönüşüme uyum sağlaması için güncel yaşama girmekte olan teknolojiye dair eğitim kursları oluşturulmalıdır.

3-Yaşayan mesleklerden veya yükseköğrenim bölümlerinden erime sürecinde olanlar belirlenerek, buna göre temel ve yükseköğrenim programları ve kurumları yeni baştan düzenlenmelidir

4-Köyler Kentler Büyükşehirlerin teknolojik dönüşüme adapte olacak şeklide dönüşüm plan ve programları yapılmalıdır.  

5-Öngörüsü olan her bireye sunum yapma imkânı sağlanmalıdır.

www.kadrikanpak.com

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..