Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '12

 
Kategori
Futbol
 

Faks başına, zorlarsak belki Fenerbahçe UEFA'dan ceza alır!

Faks başına, zorlarsak belki Fenerbahçe UEFA'dan ceza alır!
 

Nihayet bitti!

Cezalara rağmen Aziz Yıldırım'ın tahliyesi, Fenerbahçelileri oldukça sevindirdi. Aslında süreci dikkatli izleyenlerin tahmin edebileceği cezalar verildi. Ancak tahliye edilen tutuklu sanıklar süpriz oldu. Muhtemelen Yargıtayın kararlarını bozacağını, cezayı veren mahkeme de biliyor. O sebeple de yattıklarını yeterli gördü.

Özellikle Mahkeme Başkanının  karar okunmadan  "Umuyorum bir hata yapmamışızdır, yapmışsak da bunun yasal yolları var" diyerek söze başlaması, zaten yapılan hatanın ve kararların  Yargıtayca bozulacağının bilinçaltı açıklaması gibi. Hukukçu değilim ama Yargıtay kararlarında esasın;  benzer durumlarda verilen kararların örnek teşkil ettirilerek oluşturulduğunu hemen herkes bilir. Bu davada verilene benzer bir kararın da, sadece ülkemizde değil dünyanın hiçbir yerinde bulunamayacağı için (aslında bazı ülkelerde bu tip kararlara rastlanılabilir ancak bu ülkeleri sayarsam herhalde ben de suç işlemiş olurum) kararların bozulacağından kendimce eminim. Ben kararı beğenmedim ve inanmadım ama yine de hukukun kararı ve boynumuz kıldan ince. 

Şimdi topaç gibi bir tartışmamız daha oldu. " Fenerbahçe bu sezon da Avrupa'dan men edilir mi?" Benim fikrim ve temennim edilmeyeceği. Ama bedavaya alışan ve "rakibimiz niye para kazansın ki" gibi fanatik fikirlere kendini kaptırıp faks başına geçenlerin mücadelesi devam edecek gibi görünüyor. Kimseyi suçlayamam, benim önümde de milyonlarca dolar kazandıracak bir fırsat varsa ve bunun için lobi çalışması yapabileceksem belki çaba sarfederim.

Amaaa (geçen sezon puan puana bitirilmiş  ve şike yapılmış kabul edip hadi neyse desek de);  bu sezon için biraz utanır ve sıkılırım ve hatta faks çekerken bile tereddüt içinde kalabilirim. Niye mi?

Rakibim;  Başkanı, yöneticileri içeriye düşmüş, en iyi futbolcuları korkudan adeta kaçarak yurtdışına transfer olmuş, geriye kalanlar da gerek mahkemeye çağrılıp sorgu odasının soğuk yüzüyle tanıştırılarak, gerek medya kurtlarının her boydan tacizlerine maruz bırakılarak rahatsız edilmişken hatta Milli forma altında bile küfürler yerken; benimle oynadığı 4 maçın üçünü kazanmış ve birinde berabere kalarak hiç mağlubiyet almamış. Hatta beni kendi sahamda bile evire çevire yenmişken "ben bu takımın yerine Avrupaya gideyim" demek hakikaten biraz abes kaçıyor be arkadaşım.  

Varsın Fenerbahçe bu sezonda Avrupa'ya gitmesin. Fener taraftarı artık Avrupa olayını da aştı! Feneriumdan daha fazla alışveriş yapar, daha fazla kombine alır, Taraftar kart için yine sıraya girer, iş inada bindi.  

Umarım taraftarların düşmanlıklarının biraz da olsa sona ereceği bir süreç başlar,  ve futbolseverler sadece futbol konuşur. 

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..