Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '12

 
Kategori
Futbol
 

Şike tescillendi... Fener şike yapmış.. Kim, neden seviniyor?

Şike tescillendi... Fener şike yapmış.. Kim, neden seviniyor?
 

FB taraftarı şikenin kabul edilmesine mi yoksa 'tahliye' kararına mı seviniyor ?


FENERBAHÇE... Her şampiyonluğun altında bir şeyler arandığı, her başarının hukuk dışı bir takım uygulamalar yoluyla; şikeyle, teşvikle kazanıldığı iddia edilen ligimizde, şike yaptığı tescillenmiş tek büyük !!

Giriş biraz sert gelebilir ama gerçek bu. Mahkeme Aziz Yıldırım'dan tutun da tercüman Samet'e kadar Fenerbahçe'li bir çok kişiye ceza verdi. Tabi Beşiktaş eski yöneticilerini, Bülent Uygun'u, Ümit Karan'ı ve daha bir çok spor dünyasından ismi de cezasız bırakmadı.

Beraat edenler de var. Haksız yere özgürlüğünden marum bırakılanlar. En çok da onlara yazık oldu. Aziz Yıldırım suçlu bulunduğu halde bu kadar destek görürken; özgürlüğünden olanlar, adları lekelenenler (Sercan Yıldırım, Serdar Kulbilge, Sadri Şener..) bir özrü hak ediyor.

Uzun uzun yazmaya gerek yok. Nasıl olsa herkes olayları kendi penceresinden değerlendirecek. Ve bu kadar pisliğin, rezaletin, kokuşmuşluğun içinde bir çıkış kapısı bulacak herkes.

Etik kurulu raporlarına kadar Fenerbahçe'nin masum olduğunu savunmuştum (eski yazılarımda görebilirsiniz) Ancak önce etik kurulu raporu ardından TFF Şike talimatlarının değiştirilmesi ve şike sürecinin hiç bir şey olmamışçasına kapatılmaya çalışılması..En sonunda mahkeme kararının beklenmesi..Ancak artık bekleyecek, bir yargıda bulunmamızı engelleyecek bir durum yok..Mahkeme de şikeyi kabul etti ve temyizden de aksi bir karar çıkacağını düşünmek pek de mümkün değil. Yargıtay da cezayı onayladığında FB taraftarı için gerçek sınav başlayacak: Fenerbahçe sevgisi mi, yoksa adalet mi, ahlak mı? 

Tüm bu şike sürecine de bu açıdan yaklaşmak gerekiyor. Fenerbahçe'yi savunun, sonuna kadar destekleyin. Taraftarlık bunu gerektirir zaten. Ancak artık lütfen Aziz yıldırım'ı savunmayın !! Unutmayın ki şimdiye kadar ne yaptığının yanında Aziz Yıldırım büyük bir leke sürdü o sarı lacivertli formaya. Fenerbahçe ve şike birlikte anılacak yıllarca ve asla unutulmayacak. 

Fatih Altaylı haklı: TFF ve kurulları istifa etmeli. UEFA da yeniden toplanacak FB için. Kimilerine göre karar değişmeyecek, ancak UEFA'nın mahkeme kararını görmezden gelemeyeceğini söyleyenler de var.

 
Toplam blog
: 65
: 1328
Kayıt tarihi
: 21.08.11
 
 

21 yaşındayım İst. Üniv siyaset bil. ve ulus. ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim... Olaylara eleştir..