Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '10

 
Kategori
Deneme
 

Farkın farkında mısınız?

Farkın farkında mısınız?
 

...


Bir gece herkes uykuya yatttıktan sonra tıklatır kapısını ayın on dördü gibi güzel kızın ve “Sana bir soru soracağım, bilemezsen bir öpücük isterim.” der yakışıklı balıkçı. Kız gülüverir “Ondan kolay ne var”, “Festikanlarımın yaprakları kadar” der. “Doğru olduğunu nerden bileyim?” der balıkçı, “Say bak o zaman.” der kız ve kendini yine öptürmez.

Masallarda kaldı o masum sevgiler farkında mısınız?

Festikan yaprakları kadar mıdır sahi yıldızlar? Aysız bir gecede sırt üstü uzansanız bir kumsala ya da yolun kenarındaki çimenlerin üzerine, bahçenizdeki hamağa… kaç tanesini sayabilirsiniz yıldızların? Ya görünmeyenler? Güneş… Evrende bize en yakın yıldız. En yakın da, acaba uzaklığını dünya ölçüleriyle anlamak istesek, yaşadığımız gezegenin etrafını hem de ekvatorda, kaç bin kere dönmek gerekir dersiniz?

Diğer güneşlerin ne kadar uzakta olduklarının farkında mısınız? Ya büyüklüklerinin? Peki bütün hepsini içinde barındıran evrenin sonsuzluğunun… Sonsuzluğu aklınızla kavrayabilir misiniz? Hele güpegündüz, hiçbir yıldız yokken gökyüzünde ve evrende sadece “biz varız” önemsemesinin sonsuzluğunu farkında olmadan yaşarken.

Evrendeki insan… Ne kadardır? Nokta? Nokta bile abartı olur bir insanı evrenle kıyaslarken farkında mısınız? Ama o insan ne kadar önemser kendini yine de. Bazıları fal bakar hani; kimileri uydurur söyler kimileri sezer söyler. Sezip de söyleyenlerin bazıları yemin eder bir daha bakmamak için. Neden? “Mezar gördüm falda, üç gün sonra evden cenaze çıktı.” derler. Sanki ölümsüzdür insanoğlu da, o falda görmüştür de o zaman ölmüştür. Kendilerini ne kadar da önemserler farkında mısınız?

Ölümlü insanoğlu… İnananlar için Adem’le Havva’dan gelen ve binlerce yıldır yeniden yaşamayı bekleyen insan oğlu.

Peki Adem ile Havva’nın çırılçıplak olduğunun farkında mısınız?

Ya Adem’le Havva’dan geldiğimize inananların sımsıkı kapandığının farkında mısınız?

Evren ve saç teli…

Farkın farkında mısınız?


 
Toplam blog
: 210
: 3227
Kayıt tarihi
: 29.03.07
 
 

Yazmak... Öyle güzel, öyle hoş ve öyle derin bir eylem ki!.. Olmazları bile oldurabiliyorsun. "Ke..