Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '09

 
Kategori
Deneme
 

Farklarımız bizi oluşturur

Farklarımız bizi oluşturur
 

İnsan olarak, hep birimiz diğer bireylerden farklıyızdır.

Karakterimizi, bizi de bu farklar oluşturuyor.

Neden bayanlar, kuaföre gidip saatlerce kalıp, saçlarını değiştiriyorlar? o kadar beklemenin yanı sıra bir de yüklü bir para veriyorlar? Değişik olabilmek, farklı olabilmek için değil mi? Neden bunlar yapılıyor?

Çünkü farklı olanlar, toplumda hemen göz önüne çıkıyorlar. Ama farklı olmak her zaman iyi olmaz, bazı farklar diğer insanlara itici de gelebilir. Mesela saçlarını yeşile boyamış bir bayan ile cadde birlikte görünmek istemezsiniz. İnsanların o belki de punkçı olan bayanın saçlarına aşırı ilgi gösterir. Bu ilgi bayanı da sıkabilir.

Hayatta, farklıyızdır.

Farklarımız bizi oluşturur.

Tarzımız, duruşumuz, imajımız, oturuşumuz, kalkışımız, kişiliğimiz, boyumuz, kilomuz, kahkahalarımız, ağlamamız, bizi biz yapan özelliklerdir.

Bunlar her bir insanda farklıdır.

Bir bakın etrafınıza, sizin gibi gülen, ağlayan, size benzeyen var mı?

Yoktur.

Bu farklarımıza göre beğeniliriz, ya da itici geliriz.

Karşımızdaki insanlar da, farkı fark edip, iyisini almak ister. Domuz gribinin ayyuka çıktığı bu günlerde, kim manava gidip çürük mandalina, ya da portakal almak ister ki? Manavda bilir bunu, Seçtirmek istemez ürünlerini. “-Dokunmak yasak.”der.

Hayatta farkları görürüz, sonra seçeriz. Seçimlerimiz de kendimize göredir. Herkes seçtiğine layıktır. Hayvanlarda bu seçme olayı yoktur. Siz satıcıya gider, iyi bir köpeği seçtiniz aldınız, diyelim, hayvanın sizi tercih etme şansı yoktur. Ya da çiçekçiye gittiniz, bir saksıdaki çiçeği beğendiniz diyelim, onu seçtiniz diyelim, çiçeğin sizi seçme durumu olmaz.

İnsanlar ise seçimlerini kendi iradelerine göre yönlendirirler. İyiki sadece insanlar bunu yapabiliyor. Yoksa akvaryumda beslediğimiz balık “Bize bana kaliteli yiyecek al, suyumu daha sık değiştir.”derdi.

Kısacası, hepimiz bir seçimiz aslında.

Kız, erkek arkadaşlarımız bizi seçebilir, öğretmenlerimiz, sevgililer de bizi seçerler.

Seçilmek, beğenilmek tabiî ki güzel bir şeydir. Keşke her seçilen beğenilen, karşı tarafı beğense, ama bu her zaman kısa zamanda olmayabilir. Zaman ister, beğeneni beğenmek, seçeni, seçmek. Bu da farklılarımızdan olsa gerektir. Çünkü bazen, farklar ayrıntılarda gizli kalıyor. Bu ayrıntıları anlamak da zaman istiyor.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..