- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fasulye pilakisi
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış kurufasulye
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
3-4 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
Tuz
1,5 su bardağı sıcak su
Üzeri için maydanoz
Doğradığınız soğanı ve sarımsakları zeytinyağında kavurun. Soyup halka halka doğradığınız havuçları ilave edip kavurmaya devam edin. Küp küp doğranmış domatesleri ilave edin ve 2-3 dakika kaynatın. Daha önce haşlamış olduğunuz kurufasulyeleri, şekeri ve suyunu koyup tuzunu ayarlayın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. (Fasulyeler çok dağılmamalı, yemeğimiz ise hafif sulu olmalı). Ocaktan aldıktan sonra kapağı kapalı olarak ılınmasını bekleyin. Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyin. Yerken üzerine limon sıkabilirsiniz.
Afiyet Olsun!