Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

FB Neden Gücünü 90 Dakika Koruyamıyor?

FB Neden  Gücünü 90 Dakika Koruyamıyor?
 

İlk yarıda üstün bir oyun ortaya koyan fenarbahçe, ikinci yarının ilk 15 dakikasından itibaren oyunun kontrolünü BursaSpora bıraktı. FB takımının yetenekli oyunculardan kurulu olmasına rağmen oyun displinini 90 dakika koruyamamasının sonucunda sahadan 3-2 yenik ayrıldı.

Halbuki maçın ilk dakikalarından itibaren gol yollarında etkin olan FB iki enfes gölü erken bulmasını rağmen , gücünü koruyamayınca yenilgi ile karşılaştı. Bursa Spor hırslı bir ekip görünümü sergilerken , FB ilk yarıda elde ettiği iki golün avantajına rağmen üstünlüğünü koruyamadı. FB takımında en büyük eksiklik takımın motoru olabilcek Emre gibi oyuncuların yeterli sayıda olmaması. Bu az sayıda oyuncunun da , oyun içinde gereğinden fazla efor harcamaları sonucunda erken yorulan FB takımının , özellikle ikinci yarının ilk 15 dakikasından itibaren oyundan düşmesine yol açıyor.

Bursa Spor ise yetenekli oyuncu açısından kısıtlı olmasına karşın, maç boyunca koşabilen ve FB 'ye boş alan bırakmayan eforu yüksek oyuncu sayısının FB 'den kat be kat fazla olması sonucu özellikle FB yorulduktan sonra , hem FB takımının oyununu bozabilmekte hem de kendi oyunun sahaya daha iyi yansıtabilmektedir.

Takım ruhu açısından ve oyunu almayı daha çok istekli olma bakımından da Bursa Sporu daha başarılı olarak bulduğumuzu söylersek abartmış olmayız.

FB 'li Guiza yetenekleri sınırlı oyuncu olduğu görülmektedir. Ancak çok koşan ve çok top çalabilen bir takımda gol atmak için iyi bir zamanlama ile gol bölgelerinde bulunabilirse belki başarılı olabilir. Özellikle ikili mücadelelerde zamanında yer tutamaması, top zamanlamasının eksik olması da bu oyuncu için dezavantaj olmaktadır. Bursa Spor fizik gücü yerinde olan savunma ve hucum oyuncuları sayesinde, önce karşı takımı yormakta , yorduktan sonrada oyunun kontrolünü eline geçirebilmektedir. Bu özellik Bursa Spor takımının köşe ve firikik atışlarında etkili olmasını sağlamaktadır. FB'çeye göre daha hızlı oyuncularla kendi sahasından daha çabuk çıkabilen Bursa Spor 2 gol atarak öne geçmiş olan FB'çeyi , kendi evinde 3-2 yenebilme başarısını göstermesine yol açtı.

Ayrıca FB'çenin yediği ilk gol ve ikinci golde de FB kalecisinin iyi yer tutamamasının da rölü olduğunu söylersek yanlış bir şey söylememiş oluruz.

İkinci yarıda yorulan FB yorgunluğun da etkisiyle, oyuncuların oyun displininden kolay kopmasına ve gereksiz sertliklerde bulunmasına yol açmaktadır.

FB , takımı sırtlayacak motor özelliği olan en az 3 oyuncu daha transfer edebilirse, üstün top tekniğne sahip oyuncularının oyunlarını bütün maç boyuna yayabilecekleri gibi, aynı zamanda da 90 dakika oyunu kendi kontrollerinde tutmasını sağlıyacağı için başarılı olma şansı da aratacaktır. FB'nin o zaman büyük takımlara yakışmayan böylesi süpriz yenilgilerle karşılaşma olasılığı da azalacaktır.

 
Toplam blog
: 68
: 2793
Kayıt tarihi
: 31.01.09
 
 

Emekli uzman öğretmenim. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü ve A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi..