Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '17

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Fehmi Kuş

Fehmi Kuş
 

Teknik direktör Fehmi Kuş


Bugün sizlere Kayseri’mizin yetiştirdiği ender spor adamlarından birisinden, mübalağa etmiyorum  belki de birincisinden  bahsetmek istiyorum. Biliyorum ki Fehmi Kuş ismi Kayseri spor tarihinde nesilden nesile  aktarılıp, yaşatılacaktır. Tarihçilere ışık tutmak amacıyla Kayseri ve Türk sporunun  duayeninin biyografisini affına sığınarak   dilimin döndüğünce yazmaya çalışacağım. 

Fehmi Kuş  1949 yılında Kayseri’de dünyaya geldi.  Henüz 16 yaşında iken Kayseri Lisesi takımında ve  o tarihte 8 takımla oynanan Kayseri amatör liginde yer alan  Sanayi Spor’da  oynamaya başladı. 1965 yılında Genç karmaya çağrıldı.

1966  da Sanayi spor, Orta Anadolu spor  ve Erciyes spor’un birleşmeşi ile kurulan  Kayseri Spor’a davet edilmişse de   Dil ve Tarih-Coğrafya  Fakültesinin Türk dili ve Edebiyatı bölümünde  tahsiline devam ettiği için  bu teklifi kabul etmedi.

Bir müddet Kayseri Yapı spor’da oynadı. Bu arada  Fakülte takımında  da yer aldı. Fakültede okuduğu günlerde  Kayseri’de antrenör-futbolcu olarak Ağırnas Şimşek sporda görev yapmaya başladığı için  Ankara Güneş Spor’un teklifini de kabul etmedi.

    Ağırnas Şimşek spor da Kayseri birincilikleri, Türkiye üçüncülüğü  ve Türkiye Kupasına  katılma başarılarını  gösterdi.

Fakülteyi bitirdikten sonra Kayseri F.Çakmak Lisesinde  Edebiyat Öğretmeni olarak  göreve başladı. Bu  dönemde Lise takımınıda çalıştırıp Kayseri birinclikleri ile Türkiye şampiyonalarında  okul takımına dereceler kazandırırken  Kayseri amatör kümesinde yer alan birkaç amatör takımı da (aynı sezonda olmak üzere) çalıştırıp şampiyonluklar  elde etti.

        1976 yılında Kayseri spor alt yapısını çalıştırmaya başladı. Kayseri Bölge Karmasının antrenörlüğünüde  üstlenen Fehmi Kuş Kayseri  Karmasını  1977 yılında Türkiye Şampiyonu yaparken Kayseri spor  alt yapısında da bölge şampiyonlukları elde edip, Kayseri spor’a alt yapıdan 46 adet profesyonel futbolcul  yetiştirdi.

        1980 yılında  vatani görevini tamamladıktan sonra  Kayseri spor’la üç yıllık anlaşma yaparak profesyonel Teknik direktörlüğe başladı. Bu tarihten itibaren  4 yılı profesyonel   takım da, olmak üzere  Kayseri spor’da 11 yıl,  Kırşehir spor’da 2 yıl, Aksaray spor’da bir yıl ve Elazığ Spor’da da yarım sezon teknik direktör olarak çalıştı.

    1990 yılında  Öğretmenliği tercih eden Fehmi Kuş  yeniden F.Çakmak Lisesine dönünce okul takımı ile Ağırnas Şimşek spor’u da çalıştırmaya devam ederken  Bölgesel Amatör Ligde oynayan Büyükşehir Belediye sporu 2 yıl çalıştırdı. Ardından 3.ligde  yer alan Melikgazi Erciyes spor da görev aldıysa da okul ile ikisini bir arada yürütemediği için bırakmak zorunda kaldı.

     Böylece asıl yuvası olan Ağırnas Şimşek spor’a dönerek burada yaptığı büyük atılımlara başlamış oldu.

     Ağırnas Şimşek Spor Kulübüne  kazandırdığı sportif  başarıların yanı sıra Bir çok profesyonel kulübün dahi sahip olamadığı  toplam 15.000 m2.lik bir alanı kapsayan kapalı ve açık halı sahaları,  müsabakaların oynandığı nizami sentetik çimle kaplı futbol sahası,gece idmanı için aydınlatma  imkanına sahip sahasının yanın da, soyunma odaları, iki katlı idari binalı mükemmel bir  tesiside birkaç arkadaşı ile birlikte kazandırmış  olmanın haklı olarak övüncünü ve gururunu yaşamakta olan Fehmi Kuş’un kariyerinde

    Türkiye Futbol Antrenörleri Derneğinin Kayseri Şubesinin kurucu başkanlığı , merkez yürütme  kurulu üyeliği,

    Ağırnas Şimşek spor’da Büyüklerde 5 kere Kayseri 1.küme  Şampiyonluğu, Türkiye 3.lüğü, Türkiye Kupasına katılma hakkı, 4 defada genç takım Kayseri Şampiyonluğu,

   Argıncık spor’da Genç takım Kayseri Şampiyonluğu,

   Erkilet spor da 1.küme de ve genç takım da ikişer  kere Kayseri Şampiyonluğu,

    Emniyet sporda 2.amatör küme şampiyonluğu, Kayseri spor alt yapı takımlarında  defalarca genç takım şampiyonluklarının yanı sıra  büyüklerde 2.amatör küme ve  süper amatör küme  şampiyonluğu,

    Kayseri Bölgesinde Kayseri amatör karmasının  ve genç karmanın Türkiye  Şampiyonlukları bulunmaktadır.

   Kayseri’mizin yetiştirdiği bu değerli spor adamı halen kendi yuvası olan Kocasinan Şİmşekspor Kulübünün  Genel Koordinatörü olarak  Kayseri ‘nin öz be öz evlatlarına  hizmet etmektedir.

 
Toplam blog
: 47
: 695
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

Övünmek gibi olmasın amma hem pür amatörüm ve de Kayseri'liyim. Amatörüm çünkü hayatım boyunca paray..