Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '17

 
Kategori
Spor
 

Spor Adamı olmak

Spor yapmak, spor yaptırmak, spor yapanın ve yaptıranın yanında olmak o kadar çok ayrıcalıklar içeriyor ki anlatılmaz; ancak yaşanır, yaşandıkça da anlaşılır.
 
Bir kere spor yapan genç, yaşlı, kadın, erkek potansiyel sağlıklıdır. Spor yapmayan emsallerine nispeten daha az rahatsızlanırlar çünkü vücutları dışarıdan gelebilecek her türlü enfeksiyonlara karşı dirençlidir. Bağışıklık sistemleri güçlüdür. Fiziki güçlerinin yanı sıra morallerde en üst seviyede olduğundan ruhen de çok sağlıklıdırlar. Bedenen ve ruhen sağlıklı olan insan da hayatta tuttuğunu koparır.
 
Öğrenci dersten arta kalan zamanlarında spor yaparak kafasını dinlendirir, stresini atar ertesi günü okuluna daha dinç olarak gider, iyi bir sporcu başarılı bir öğrencidir. Başarılı bir öğrenci de aranılan bir sporcudur.
 
Geriye dönüp baktığınızda spor sahalarında tekniği ve hırsı ile harikalar yaratan sporcuların okullarını derece yaparak bitirdiklerini, hayata atıldıkların da da spor yaparken kazandıkları disiplin ve hoş görü sayesinde çok önemli görevleri başarıyla yürüttüklerini  görürsünüz.
 
Sporun içerisinden gelen iş adamları ve diğer çalışanlarda iş hayatlarında sağlıklı olmanın, geniş bir çevreye hitap etmenin avantajlarını kullanıp yaptıkları işin en iyisini yaparlar.  Böylece yaşadıkları çevreye, ailelerine, vatanlarına ve milletlerine en üst seviyede katkı sağlarlar.
 
Sporculara ve spor kulüplerine sponsorluk yapan kişi ve kuruluşlar da verdikleri desteğin karşılığını maddi ve manevi olarak fazlasıyla alıp huzur bulurlar.
 
Gerçek Sporcu yarışır, rekabet eder ama kıskanmaz. Kazandığında havalara girmez, kaybettiğinde de rakibini tebrik eder. Spor dünyasında kazanılan dostluklar menfaate dayanmadığı için devamlıdır. Gerçek dostluktur.
 
Yılların süzgecinden geçirdiğim duygularımın ifadesi olarak diyorum ki : SPOR ADAMI OLMAK EMEK İSTER, DAHASI PIRIL, PIRIL BİR YÜREK İSTER;  NE MUTLU SPOR ADAMI OLABİLENLERE.
 
Selam olsun tüm sporculara, yöneticilere, antrenörlere, hakemlere, gözlemcilere, sahalarda, salonlar da görev yapan tüm görevlilere, selam olsun taraftarlara, sponsorlara selam olsun  tüm spor adamlarına bir kere daha yineliyorum NE MUTLU SPOR ADAMI OLABİLENLERE…….
 
Toplam blog
: 47
: 695
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

Övünmek gibi olmasın amma hem pür amatörüm ve de Kayseri'liyim. Amatörüm çünkü hayatım boyunca paray..