Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Felekten bir gün

Felekten bir gün
 

prensesim mum yakmakla meşgul, dilek tutmayı unutmuş.


Bu gün felekten bir gün çalmak için İzmir'e günaydın diyerek uyandık. Sanırım hepiniz Allah Allah bu kadın sabahtan mı başlıyor felekten gün çalmaya dediğinizi duyar gibiyim. Hayır, sandığınız gibi değil, küçük prensesimle ben güzel bir gün yaşadık. Ana kız öylede güzel oldu ki sormayın gitsin. Sabah erkenden uyanıp kahvaltımızı bile yapamadan yollara düştük, ama ne düşüş ikimizde uyku mahmurluğu koştura koştura tur otobüsünün beklediği noktaya ulaştık. Kızım ve arkadaşları ve onların anneleri hepimiz otobüse doluştuk. Bizim için felekten gün çalma başladı.  

Selçuk  ve çevresini gezeceğimiz için ilk durak filan yok Selçuk’a vardığımızda tabi ilk önce Meryem anadan başladı. Buram buram mitoloji kokuyor buralar ve tabiatın koynunda resmen nereye bakacağımı şaşırdım. Meryem ananın bizden başka ziyaretçilerde olduğu için çok kalabalıktı. Adettendir deyip kaşla göz arası kızımla birer mum yakmayı da ihmal etmedik. Sürede kısıtlı olduğu için hani tadını çıkartamadık desem yeridir. İkinci uğrak yerimiz tabii ki Efes, kimilerine göre taş toprak olarak değerlendirilen (Grubumuzdan bazıları öyle söyledi)Efes medeniyetin beşiğiydi. Görülmeye değer bir dünya harikası olarak görüyorum. Üçüncü uğrak yerimiz, Maket köy emekli bir öğretmenimizin Anadolu’nun gelenek ve göreneklerini yaşatmaya çalıştığı harika bir görsel olmuş. Sizi alıp sanki o dönemleri yaşatıyor, yolunuz düşerse uğramadan geçmeyin derim. Emekli öğretmenimin yüreğine sağlık yüreğinde taşımasa bu eseri yaratamazdı. Son uğrak yerimiz tabii ki çirkince; yıllar önce halkın toplu olarak yaşadığı yerden (sanırım Selçuk’tu) sıkılan biri almış başını dağa gitmiş.

Yerleşmiş uzun bir aradan sonra  eskiden yaşadığı köye inmiş ve tabi onu görenler hemen meraklanıp sormuşlar, yaşadığın yerden memnun musun diye. adam cevap öyle kötü bir yer öyle çirkin ki demiş. O yüzden adını yıllarca çirkince demişler. Yıllar sonra ismini şirince olarak değiştirmişler. Şirince gerçekten görmeye değer sanki Safranbolu evleri duruyor karşınızda ve tabi şarapları da meşhur. Biraz dolaşıp kıvırcık abide  soluğu aldık. Karadut ve ayva şarabı size önerebilirim. Tadmak için birer kadeh veriyorlar beğenmezseniz almıyorsunuz.     

Son durağımız   şirince olduğu için dönüş vakti herkesin yüzünde artık tattıkları şaraptan mı yoksa sıcaktan mı bilinmez tatlı bir allık oluşmuştu. Gezilen yerler güzel fakat zamanımız kısıtlı olduğu için kızımla ben, felekten yorucu ve güzel bir gün çalıverdik. Tavsiyem kendi aracınızla gitmenizdir çünkü gerçekten görülmeye değer yerlerdi. Darısı başınıza diyorum neden mi? Görmeyen varsa görsün isterim. 

                                                                   

 
Toplam blog
: 173
: 568
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Kamuda çalışıyorum, dünyalar tatlısı üç tane yavrum var. Burda bulunmamın sebebi hayatı sizlerle ..