Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

Fen Lisesi Biyoloji kitabında yaratılış konusu!!!

TÜBİTAK Dergisinin kapağı ile gündeme geri dönen Evrim - Darwin - Yaratılış tartışmalarının aslında aysbergin su üstünde görünen kısmına dair olduğu ortada.

Bu bağnaz dar görüşlü tavır sahipleri her kimse iktidar desteği ile ulaşabileceği her mevziide yerleşmeye, her yaşta kişiyi etkilemeye çalışıyorlar, fırsatçılık yapıyorlar..

Daha önce dikkat etmediğim bir durumun ben de yeni farkına vardım...

Fen Lİsesi 10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabında Yaratılış Görüşü başlığı altında ders okutuluyor!!!

Kitapta " BÖLÜM IV- Hayatın Başlangıcı İle İlgili Görüşler " başlığı altında;

A- Kendiliğinden Oluş ( Abiyogenez ) Görüşü,

B- Panspermia Görüşü ,

C- Ototrof Görüşü,

D- Heterotrof Görüşü,

E- Yaratılış Görüşü.

alt başlıkları ve açıklamaları mevcuttur.

MEB yayını olan bu kitapta yer aldığı şekliyle "Yaratılış Görüşü" başlığı altında yer alan açıklamayı (!) aynen aktarıyorum..

E- Yaratılış Görüşü:

Yaratılış Görüşüne göre, bütün canlı çeşitlerinin ayrı ayrı yaratıldığı, bu canlıların ilk yaratıldıkları günden beri bazı değişmeler geçirmekle beraber tamamen başka türe dönüşmedikleri, insanın ve diğer canlıların ayrı ayrı ve çeşitli zamanlarda yaratıldığı,

Din kitaplarına göre evren ve evrendeki bütün canlı ve cansız varlıklar Tanrı tarafından yaratılmış olup bu yaratma bir anda olabileceği gibi yavaş yavaş da olabilmektedir.

Yaratılış görüşünde jeolojik devirlerde olan büyük tufanlardan da bahsedilir. Bu nedenle bazı canlı çeşitlerinin toplu halde yeryüzünden yok olduğundan söz edilmektedir.

Özetle belirtecek olursak yaratılış görüşü evrenin Tanrının koyduğu kurallar çerçevesinde belirli bir düzene göre işlediğini ve bu düzenin tesadüfen ve kendiliğinden oluşmayacağını belirtir. Bu görüşe göre evrendeki her bir varlık bir amaca yönelik olarak yaratılmıştır. Bu amacı belirleyen de Tanrı' nın kendisidir. "

***

Şimdi tekrar belirteyim, bu kitap Fen Liselerinde okutulan 10. sınıf Biyoloji Kitabı..

Fen Liselerinde ders ağırlığı - adı üstünde - fen dersleridir. Sosyal dersleri anadolu liselerine göre çok daha az saatli dersler olup bazı dersleri de okumuyorlar zaten..

AMA ELBETTE DİN DERSİ OKUTULUYOR..!

HEM DE CİDDİ CİDDİ..!!!

Şimdi yeniden din - bilim karşıtlığı, evrime yandaş veya karşı olmak gibi tartışma ya da tartışmamalara girmek istemiyorum.

Eminim ki bu blogu okuyan herkesin bu konularda zaten bir fikri vardır.

Ben kestirmeden sormak istiyorum ilgililere.

Din dersi varken ve okutulurken bu kırpılıp kuşa çevrilen sözde bilgi bölümü neden Biyoloji ders kitabına monte ediliyor..

Kitabın bütünü biyolojik ve kimyasal gelişmelere dair denklemler, terimler, deneyler, vb den oluşurken ne deve ne kuş misali, 3 paragraflık sözel anlatımıyla bile kitaba uymayan, bu kadarcık bir ekleme konularak ne elde edilmek isteniyor.

Bu çocuklar bizim çocuklarımız.

Biyoloji kitabına ezberleyip aklında tutmak zorunda kalacağı böyle bir bölüm konmasa din elden gidecek miydi?

Bu nasıl bir saldırganlık ve saygısızlıkdır anlamıyorum.

Bu çocuk, biyoloji kitabından bu bölümden etkilenip dindar veya ateist olmaz..

İnanırsan inanırsın.. İlla bilimsel bir olgu olması gerekmez. Adı üstünde inanç..

Ama biz geri kalmışlıktan kurtulmak istiyorsak bilime, bilimsel araştırmaya ve fen bilimleri eğitimine önem vermeliyiz değil mi..

Böyle çakma paragraf bilgileri ile ne Evrimi ne Darwin'i, ne de daha önce ucu Aristo'ya kadar uzayan diğer görüş ve düşünce sahiplerini ekarte edemezsiniz.. Aslında etmenize de gerek yok ki.. Ah bunu anlayabilseniz ...

 
Toplam blog
: 61
: 3400
Kayıt tarihi
: 25.12.08
 
 

İnşaat mühendisiyim. İTÜ mezunuyum.   ..