Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '08

 
Kategori
Futbol
 

Fener için bir transfer listesi

Fener için bir transfer listesi
 

Lulinha. Geleceğin en büyük yıldızı.


Fenerbahçe Ş.L. Çeyrek Finalinde oynamasının artık bir geri dönüşü yok. Bundan sonra ya bu başarıyı her sezon daha üstlere çıkarmalı ve ya en azından yakalamalı. Kısacası Avrupa'da bir istikrar sağlaması lazım. Takımımızın bu sezonki kadrosu cidden çok iyiydi. R. Carlos, Gökhan Gönül ve Kazım'ın katılması takımın gücüne güç kattı. Ama gerçekçi olmak lazımki hala daha bazı eksiklikler var. Ayrıca forvette Semih'te olsa Kezman'da olsa hücum da Fenerbahçe'nin istediğini bulamaması, bir de üstüne takımda Alex'in bir alternatifinin olmaması Fenerbahçe'mizin en büyük eksiklikleri, sorunları. Ben de düşündüm karar verdim, şansıma bir yönetici, bir kongre üyesi falan okur mu bilmem ama bir şekilde bu oyunculardan haberleri olurlarsa takımın yararına olur.

Kaleci

Doğruyu söylemek gerekirse bunu yazmayı bile gereksiz buluyorum. Belki de Fener'in en kuvvetli bölgesi. Volkan ve Serdar gerçekten iyi kaleciler. Üstüne birde alt yapıdan gelecek Volkan ve Mert'i ekleyince Fener'in en az 10-15 sene kaleci sorunu çekmeyeceği gözüküyor. Ama illa bir isim vermek gerekliyse de;

Manuel Neuer (Schalke 04)*İzlememle birlikte ağzım açık kaldı. Tartışmasız ve rakipsiz olarak gelecek 15 yılın en iyi kalecisi olacak.

Defans

Evet defans görünüşte çok sağlam ama eklemek lazım ki Lugano ve Edu çok uzun oldukları için hava toplarına hakimler ama bu boyları hızlı oyunculara karşı maalesef dezavantaj yaratıyor. Son Chelsea maçında gördük Kalou bir topta aldı başını gitti Lugano ve Edu'yu geçtim Gökhan bile yakalayamadı. Ama bu her takımda olabilecek bir dezavantaj yani o kadar büyütmemek lazım. Asıl sorun bu iki oyuncunun Yasin dışında herhangi bir alternatifinin bulunmaması ki Yasin'de bazı maçlarda iyi performans çıkarmasına karşın onunda en büyük sorunu istikrarsızlık ve tecrübe eksikliği. Ayrıca Fenerbahçe'de yedek kalmaya mahkum oyunculardan biri de olan Yasin'in bu sezonki 3-5 maç dışında hiç oynamadığını sayarsak gün geçtikçe daha iyiye gitmesi gereken bir genç oyuncunun tam tersi yönde yol aldığını görücez. Sağ bek te Gökhan tam anlamıyla mükemmel kimse ne Arda desin ne başka birşey. Gökhan 25 yaş altında Türkiye'nin şu anda şüphesiz en iyi oyuncusu. Ama Önder'in bu sezon gidebilme ihtimali onuda alternatifsiz bırakıyor. Aynı şekilde sol bekte de Robert Carlos bir istikrar abidesiyken onun alternatifinin de Wederson olması, Carlos'un olmadığı maçlarda dengeleri ve planları alt üst ediyor. Gelelim defansa takviyelerde önerilerime;

Sağ Bek - Abdurrahman Dereli (Sivasspor) veya Ali Tandoğan (Beşiktaş)
Sol Bek - Hayrettin Yerlikaya (Sivasspor)
Defans - David (Palmeiras)*20 yaşında. Brezilya 18 ve 20 yaş altı milli takımlarda forma giydi.
David Luiz (Benfica)*20 yaşında. Brezilya 20 yaş altı milli takımında 24 kez forma giydi şu ana kadar.

Orta Saha

Göbekte kuvvetli kanatlarda kuvvetsiz olan orta sahamıza alternatifler ve kanatlar gerekli. Sol kanatta Uğur'un istikrar yakalayamaması, Wederson'un sol bekten bozma bir sol kanat oyuncusu olması sol kanatta hep problem çıkartıyor. Deivid'in sağ kanatta oynamasına karşın pek becerememesinden ötürüde Gökhan Gönül maç boyunca ileri-geri yapmak zorunda kalıyor. Aurelio'nun sezon sonu gitme ihtimalinin olması en büyük sorun olarak gözüksede Maldonado'yu gelecek sene tek oynatıp Çift Forvet Sistemine geri dönmek bence Fener'e daha büyük katkı sağlayacaktır. Yalnız Maldonado'nun sıksık sakatlanma riskide onada bir alternatif gerektiriyorki eminim hiçbir Fener'lide bunun Selçuk olmasını istemeyecektir. Ayrıca yukarda da belirttiğim gibi de birde Alex'in alternatife ihtiyacı olacak.

Defansif Orta Saha - Miralem Pjanic (Metz)*18 yaşında ve Futbol'un yeni nesil yıldızlarından olarak görülüyor. Metz'in lig düşmesi neredeyse garantilendiği için takımdan ayrılma ihtimali yükseliyor.
Sol Kanat - Denilson (Palmerias)*Kesinlikle mükemmel bir sol kanat. Real Betis'teyken Fener'e gelecek diye haberler çıkmıştı ama olmadı. Eğer transfer olursa Fenerbahçe için yılın transferlerinden biri olur. Tekrar ediyorum kesin ve kesinkes alınması lazım.
Giles Barnes (Derby County)*19 yaşında. Derby County'nin ligden düşücek olması nedeniyle takımdan gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Daha önceki Newcastle'ın 1.5 milyon Sterlinlik teklifi reddedilmişti.
Sağ Kanat - Rakitic (Schalke 04)*20 yaşında Ofansif orta saha olmasına rağmen sağ kanat oynayabilecek yeteneklere fazlasıyla sahip bir genç yetenek.
Yattara (Trabzonspor)*Aynı Rakitic gibi ofansif orta saha olmasına karşı sağ ayağın içiyle mükemmel kavisli ortalar yapabilen bir oyuncu. En büyük avantajı bu sezon sonunda Türk vatandaşlığına geçecek olması.
Ofansif Orta Saha - Kerlon (Cruzeiro)*20 yaşında ve geleceğin Ronaldinho'su olarak gösteriliyor.
Mesut Özil (Schalke 04)*19 yaşında, geçen sezon Lincoln sakatlandıktan sonra Schalke 04'ü sırtlayan oyuncuydu. Geçenlerde yapılan bir ankette geleceğin en iyi 100 futbolcusundan biri olarak gösteriliyordu. Ayrıca verdiği bir röportajda Fener'li olduğunu söylemişti.
Lulinha (Corinthians)*17 yaşında. Geleceğin en iyi futbolcusu olarak gösteriliyor. Brezilya 17 yaş altı milli takımında 10 maçta 15 gol attı. Ayrıca forvet olarakta oynayabiliyor. Kesinlikle alınması gereken bir oyuncu. Daha şimdiden birçok talibi var.

Forvet

Geldik en önemli konuya Kezman'ın Fenerbahçe'nin oyun sistemine adapte olamaması ve Semih'in de kondisyon eksikliğinin olması Fener'in forvetindeki bu sezonki en büyük problemdi. Bunu aşabilmenin tek yolu ise topu ilerde tutabilecek, dribling yeteneği olan ve aynı zamanda uzun ve kafa toplarına hakim bir forvet.

Thierry Henry (Barcelona) Fenerbahçe ne yapıp almalı. Fenerbahçe'nin her ihtiyacını karşılayan bir forvet. Yukarda belirttiğim gibi kafa toplarına hakim, dribling yeteneği iyi, üstüne hızlı ve çift forvet oynayan sistemlerde diğer forvete çok güzel asistler yapabilen bir oyuncu. Kezman'ın tam istediği gibi bir forvet arkadaşı. Bunun yanı sıra Fenerbahçe'ye sağlayacağı reklam, sponsor ve forma gelirlerini saymıyorum bile. Bunun yanı sıra İngiltere'de uzun yıllar Futbol oynadığı için İngilizcesinin iyi olması Kezman ve Kazım için iyi bir takım arkadaşı olacak ve uyum sorunu çekme riskini azaltacaktır.

Listeye yeni oyuncular buldukça, keşfettikçe eklerim.

 
Toplam blog
: 10
: 970
Kayıt tarihi
: 06.04.08
 
 

Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf ve Video Bölümü öğrencisiyim. Küçük yaşlarımdan itibaren filmler..