Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '08

 
Kategori
Futbol
 

Kezman'a ne olur?

Kezman'a ne olur?
 

Mateja Kezman Fener'e ilk geldiğinde.


Doğruyu söylemek gerekirse Ankaraspor maçına kadar Kezman'a destek verenlerden ve onu kollayanlardandım ama Ankaraspor maçında yaptığı hata sadece Fenerbahçe ile bağlarını koparmadı aynı zamanda kendi kariyerinede nokta koydu denebilir. Fenerbahçe 2-1 önde deplasmanda ve Ankaraspor'la karşılı ataklar var. Hiçbirşey garanti değil ama sen ne yapıyorsun takımın penaltıcısından penaltıyı atmak için izin istiyorsun. Belkide burada ki hatasız tek kul Alex. Aranızdan kaç kişi biri sizden böyle birşey istese hayır diyebilirsiniz ki? Sonuçta takım arkadaşınız ve sizden böylecene büyük bir iyilik istiyor. O yüzden kimse Alex'i suçlamasın. Zico'da hafiften suçlu sayılır ama gözle görülür elle tutulur tek ve büyük suçlu Kezman. Topa vuruş şekline dikkat ettiniz mi? Sadece 2 tür futbolcu o topa böyle vururdu; ya hırstan kasıp kavrulan ya da takımından memnun olmayan ve gitmek için her yolu deneyen. 2.sine inanmak istemiyorum ve inanmıyorum. Kezman'ın ne kadar hırslı olduğunu bütün taraftarlar biliyor zaten o yönüde olmasa bu kadar kalmazdı Fener'de.

Size garip gelebilir ama bu Kezman'ın şu ana kadar yaptığı belkide tek hataydı, en azından tek büyük hataydı. Şu ana kadar kaçırdığı goller, kaptırdığı toplar vb. hep Fener'in oyun sistemiyle uyuşmamasıydı. Ama penaltı dünyanın her yerinde aynıdır, takımın sistemi, oyun düzeni, sahaya dağılışı önemli değildir. Sadece 3 şey önemlidir, kaleci, futbolcu ve top. Bu Kore Amatör Liginde de aynıdır, İngiltere Premier Liginde de, Dünya Kupasında da, Hazırlık maçlarında da. Hiç değişmez.

Sezon sonuna gelindiğinde Fenerbahçe Yönetimi'nin bir karar vermesi gerekecek. Kezman gönderilip yerine mi bir forvet alınacak yoksa onun yanına mı bir forvet alınacak? Ben olsam onun yanına bir forvet alırım. Çünkü kimse Kezman'da ki potansiyeli reddedemez. Ondaki potansiyel Türkiye'de ne Semih'te ne Ümit Karan'da ne Gökhan Ünal'da var. PSV'deki halini hatırlayanlar bilir. En kötü hali 2 maçta 1 gol. Yanına alınacak Henry gibi bir forvetle gelecek sene Fenerbahçe Şampiyonlar Liginde çok rahat final oynar. Tabi orta saha da belki de bir sol kanat iyi olur. Uğur Boral her ne kadar iyi olsada bir gerçek varki 26 yaşında ve hala istikrar yakalayamayan bir oyuncu. 26 yaş futbolunu hala geliştirebileceği bir yaş olsada eğer bu yaşa kadar istikrar yakalayamadıysa hiç bir zaman da yakalayamaz. O yüzden sol kanata bir takviye olabilir. Sağ kanat derseniz ise Colin Kazım yeterli olduğunu düşünüyorum. Potansiyel'i çok fazla olan bir oyuncu Colin. Yaşı da genç, çok büyük futbolcu olur ilerde. Henry gibi bir oyuncunun alınmasının en büyük yararları da Colin Kazım ve Kezman gibi Premier Lig'te oynadağı için takımda yanlızlık çeken bu 2 oyuncuyla iyi anlaşabilir. Aynı zamanda da Henry, Colin Kazım için mükemmel bir akıl hocası ve öğretmen olur. Ki iki oyuncuya ve bu oyuncuların oyunlarına baktığımızda bazı benzerlikler görüyoruz. İkisi de uzun ve kafa toplarına hakim, ilerde top tutabiliyorlar, hızlılar ve top sürme yetenekleri çok kuvvetli. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi de Henry'nin Kezman için mükemmel bir Forvet arkadaşı olacağından hiç şüphem yok. Henry'nin getireceği reklam, sponsorluk, ürün satışı gelirleri ise maliyetini ikiye katlayacağı kesin.
 
Toplam blog
: 10
: 970
Kayıt tarihi
: 06.04.08
 
 

Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf ve Video Bölümü öğrencisiyim. Küçük yaşlarımdan itibaren filmler..