Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '08

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin iki farklı yüzü

Fenerbahçe'nin iki farklı yüzü
 

Roberto Carlos


Bu sabah bir gazetenin internet sitesinde gördüğüm haber çok ilginç geldi. Ve fazlaca da haklı. "Fenerbahçe'de giden geri dönmüyor" başlığıyla verilen haberde Deniz Barış'ın, Appiah ve Roberto Carlos'un uzun süren sakatlıkları. Hepsine de başta 1-2 hafta içinde düzelecek denmişti ama hepsininde sakatlığı beklendiğinden çok uzun sürdü ve hatta sürmeye devam ediyor.

Fenerbahçe bir taraftan Avrupa'nın en iyileri arasına girmeye çalışırken bir taraftanda Kulüp Doktorları tarafından kösteklenmediğini düşünmek elde değil. Taraftarı huzursuz etmemek için sakatlıkların gizlendiğini varsaysak bile saçma bir fikir oluyor. Çünkü en sonunda bu şekilde açıklamak zorunda kalıyorlar. Geriye de tek bir ihtimal kalıyor; üç sakatlık içinde ortaya atılan komplo teorisi olan yanlış tedavi ve yanlış teşhis. Ki bu 'yanlış' ihtimallerinin pekte 'yanlış' olduğunu söyleyemeyeceğiz.

Daha önceki yıllarda da Fenerbahçe ve Türkiye'de bu konu pek çok kez açılmıştı ama Türk Hekimlerine olan saygı yüzünden kamuoyunda hep kapatılmıştı. Şu anda aklıma gelen örnekler bu oyuncuların yanı sıra bir de Galatasaray'dan Lincoln geliyor. Hatta biri daha var dilimin ucunda ama hatırlayamıyorum. Tabi ki yurtdışında da örnekleri var Avrupa'da da oluyor. Ama Türkiye'de bir hayli fazla nedense. Ülkemizde sakatlanan yabancılar ve hatta bazı yerli oyuncular hep yabancı ülkelerde tedavi olmaya gidiyorlar. Lincoln, Appiah, Roberto Carlos'ta olduğu gibi. Haksızda sayılmazlar.

Peki neden bu kadar çok yanlış tedavi ve hata oluyor. Veya kulüp bu kadar çok yanlış yapan doktorları hala nasıl tutuyor. Özellikle Fenerbahçe doktorlarına yüklenmemek mümkün değil. Bir oyuncu sakatlandığında mümkün değil dönmesi. Roberto Carlos R. Madrid'de oynadığı süre içersinde toplasanız 2-3 sakatlanmıştır. Kariyerinde ise 5 deyin hadi. Ama daha Fenerbahçe'de ilk yılında ilk sakatlığını yaşarken hayatında ard arda 2 maç kaçırmamışken şimdi 3 aydan söz ediliyor. Cidden ayıp, terbiyesizlik başka birşey değil. İnsanın aklına kötü kötü şeyler gelmemesi elinde değil. Hatta biraz şizofren bir komplo teorici karaktere sahip olsam bu doktorlar diğer kulüplerden para alıyor bile derdim ama böyle birşeyin mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. Tabi aynı zamanda imkansız da değil. Hatta eğer bu doktorlar Türkiye'de ki Estetik Cerrahlar gibi Hipokrat yemini ettilerse vay halimize.

Herşey bir yana Fenerbahçe'nin bu Roberto Carlos olayından sonra artık doktorlarını bir kontrol etmesi gerektiğini düşünüyorum. Hatta soruşturma bile yapılsın gerekirse. Çünkü dünya üzerinde hiç bir kulüp doktoru 2 sezonda 3 kez yanlış teşhis koymaz. Hatta Appiah'ta 2 kez yanlış teşhis koyulduğu iddia ediliyor ki bunlar Fenerbahçe'ye hiç yakışmıyor. Fenerbahçe gelecek sezon transfer listesesinin en başına doktorları koyması gerektiğini düşünüyorum, çünkü bu doktorlarla devam edersek geleceği hiç aydınlık görmüyorum.

Bana kızabilirsiniz, katılmayabilirsiniz, karşı çıkabilirsiniz ama şöyle belirtiyim. Deniz yerine Alex olsaydı, Appiah yerine Aurelio sizce Fenerbahçe Avrupa'da Çeyrek Final'e çıkıp Yarı Final'i elinden kaçırabilirmiydi. Hiç sanmıyorum belki Anderlecht'i bile geçemezdik. Yok artık diye düşününenler Alex yokken veya Aurelio yokken Fener'in oynadığı maçları bir daha izlesinler, bir de üstüne şöyle bir gözlerinde canlandırsınlar hem Aurelio hem Alex olmasaydı nasıl olurdu acaba? Hatta Appiah ve Carlos sakatlanmasaydı belki de bugün Liverpool maçını bile bekliyor olabilirdik.

 
Toplam blog
: 10
: 970
Kayıt tarihi
: 06.04.08
 
 

Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf ve Video Bölümü öğrencisiyim. Küçük yaşlarımdan itibaren filmler..