Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '08

 
Kategori
Futbol
 

Ronaldinho + Henry = Fenerbahçe

Ronaldinho + Henry = Fenerbahçe
 

2004 - Yılın Futbolcusu Thierry Henry


Ronaldinho gelmeli mi? Peki ya Henry?

Doğruyu söylemek gerekirse Chelsea maçlarından önce sorsalar hayır derdim ama bugün gördüm ki Ronaldinho olmasa bile onun gibi bir oyuncu şart hatta bir de yanında Henry'yi almak lazım. Aslında Ronaldinho'yu boşverip sadece Henry'yi almak lazım. Uzun, hızlı, top tutabilen, top sürebilen, kafa toplarına hakim ve dünya çapında ünlü. Yani tam Fenerbahçe'ye göre. Geçen gün bir gazetede gördüm onunda sezon sonunda Barça'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyormuş, hatta 14 milyon Euro değer bile biçmişler. Bu transferin Fenerbahçe'ye kazandıracağı ise saymakla bitmez. Dünya çapında sükse, reklam gelirlerinin artması, Fenerbahçe'nin oyun sistemine cuk diye oturması. Ayrıca daha önce Kezman ve Kazım gibi İngiltere'de olması onunda Anelka gibi uyum sorunu çekmesine engel olur. Ayrıca Kezman gibi çift forvete alışmış. PSV'deki zamanında tüm gollerini nerdeyse çift forvet sistemine ayarlı setler sayesinde atmış bir oyuncu.

Benim fikrim Henry Fener'e ilaç gibi gelir ama şöyle bir şeyde varki Alex topu ayağında çok tutan ama prese karşı pek istenileni veremeyen bir oyuncu. Ronaldinho gibi bir oyuncunun iyi gelmesinin sebebide bu ama bana sorarsanız bence Ronaldinho büyük bir hata olur ve geldiği gibi sezon sonunda gider. Düşünün Barça'dan ayrılma sebebi kendisini diğer futbolculardan üstün görmesi. Daha gelmesiyle birlikte takımda huzursuzluk yaratır. Hem 2 forvet, hem 2 tane forvete dönük ortasaha bir de kanatları kat toplamda 6 tane hücum oyuncusu çok fena defansif riskler yaratır. Hemde Türkiye ligi gibi at-geriye kalan dakikalarda 10 kişi yarı saha tüm gücünle pres yap hatta Fener'e karşı direk sadece pres yap topu ileri dik bir daha gelsin yine aynısını yap gibi korkak ve Türk futbolunun kalitesini düşüren bir oyun oynayan Anadolu takımlarına (Sivasspor ve Gaziantepspor'u ayırarak konuşuyorum.) karşı ise kontraatakta defansta az adamla yakalanma riskini çok arttırırki Fenerin stoperleri Edu ve Lugano'da ilerde gol arayan bekleri ise (Carlos ve Gökhan) kanatlardan orta yapan ve savunmayı bırakıp gelen bir mentaliteye sahipler.

Ama şu bir gerçekki topu alıp çalımlayarak kaleye gidebilecek bir yapıda oyuncuya ihtiyacı var Fenerbahçe'nin. Bu Yattara gibi daha ucuz bir seçenek olabilir. Türk vatandaşlığına geçecek olması bu sezon sonunda büyük bir avantaj ama şöyle bir şey varki Trabzon Yattara'yı Fener'e verir mi? Ayrıca Yattara'nın sorunlu karakteri bu transferide yıllar sonra illallah diye hatırlatılır mı? Bilinmez ama dediğim gibi sonuçta Ronaldinho'nun yanında Yattara daha ucuz olan 1-2 eksik modeli gibi.

 
Toplam blog
: 10
: 970
Kayıt tarihi
: 06.04.08
 
 

Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf ve Video Bölümü öğrencisiyim. Küçük yaşlarımdan itibaren filmler..