Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '08

 
Kategori
Futbol
 

Chelsea-Fenerbahçe

Chelsea-Fenerbahçe
 

Teşekkürler Zico...


Kazım Kazım Kazım... (Chelsea-Fenerbahçe maçı üzerine)

Şöyle söyleyebilirimki Fener'e yüksek pres ritmiyle karşı koyan takımların maçlarında Alex yarardan çok zarar getiriyor. Hiç dikkat ettiniz mi Chelsea maçlarında, Chelsea yarı saha pres yaparken top orta sahada Alex'in ayağında bir sağ kanada bir sol kanada olmadı ortadan yok tekrar sağ tekrar sol. Şöyle söyleyebilirimki Chelsea'ye karşı oynuyorsan hiç bir şeyden Feragat etmicem hücumda. Hele gol bulman gerekiyorsa. Deivid bir kanat oyuncusu değil hele sol kanat hiç değil ama sol kanatta ne işi vardı maç boyunca. Wederson zaten savunmayı bırakmadı bütün maç boyunca yani sol kanadın felç. Uğur kötü oynayacaksa bile 11'de başlatıcan. Zaten de adamlara savunmak için geriye sağ kanat ve orta alan kalıo yani sahanın 2/3'ü Drogba ilerde her zaman. Savunma 9 kişi şimdi o bölgelere göre 3-3-3 diye dağıtmak varkan sen sol kanattaki üç adam biraz daha sağa kayıyor hatta bir tanesi tamamen orta da, o zamanda orta dan bir kişi sağ kanata kayıyor, etti mi sana orta da 5 sağda 4 savunmacı. Sağ kanatta Kazım ve Gökhan var her topu aldıklarında 2'şer kişi başlarında.

Inter'e dikkat edin hep savunmaya yatıyorlar hücuma bir anda kalkıp 3-4 pasta kaleye gidiyorlar. Chelsea kontraatakta değilken bile bizim kaleye böyle geliyor. Neden mi? Çünkü onların oyuncuları durmadan hareketli adamlar durmadan ileri sağ-sol geri gidiyorlar bir şekilde boşa kaçıp topu alıyorlar. Bizimkiler ise oldukları yerde top bekliyorlar. İlk maçta Wederson boş kaldığı andaki davranışlarına bakın bir tanesi boşa koşmuyor yarım metre sağ-sol yapıyorlar o kadar. Her şeyden önce takımın hareketlenmesi lazım. Ayrıca topu ayağında tutup sürebilen de bir oyuncu. Yattara olabilir diyeceğimde Trabzon'da onu Fener'e vermez ayrıca Yattara gibi sorunlu bir oyuncuda da risk alınmaz. Ama senelik alacağı paraya bakılınca ve Şampiyonlar Liginde Çeyrek Finale çıkan bir kulübe geldiğini anlarsa belkide pek sorun çıkarmaz. Zaten çıkarmazsa Yattara Fenerbahçe için bence mükemmel bir transfer olur. Hem topu sürüp kaleye gidebilen hem de kanatlardan iyi ortalar açabilen bir oyuncu.

Ama şöyle bir seçenekte olabilir o da Kazım. Daha ilk Türkiye maçına çıktığında izlemiştim. O dakikaya kadar hava toplarında Brezilya'ya ezilen oyuncularımız Kazım ile nefes almıştı. Savunma topu ileri dikiyor Kazım göğsüyle alıp gidiyordu, tabi bir yere kadar. Şimdi adama demezler mi Kazım'ı niye oynatmıyorsun. İlk 11'de Chelsea'ye karşı oynattın kabul ama Deivid'in sol kanatta ne işi var. Onu kes Uğur'u koy. Diyeceksiniz Deivid bu takımın en büyük hücum gücü. O zaman da Maldonado'yu daha lk golden sonra alıp Uğur'u koyacaktın Deivid'i de Alex'in sağına. Ama sen ne yaptın Maldonado'yu çıkartıp Kezman'ı soktun. Kezman kanatlardan top bekleyen bir oyuncu. Senin sol kanadın kırık, yok. Sağ kanadında 4 kişi var. 75. dakika oldu ne yaptın Uğur'u soktun Semih'i çıkardın. Noldu Fener ard arda ataklar bulmaya başladı. Az daha golüde bulacaktı.

Evet, Zico canımızsın ciğerimizsin. Başarılı oldun övdük ama izin vercen burda da biraz sövcez. 1 hafta boyunca bunları duyacan Fener'in Yarı Final'e çıkmasını sen yanlış planlarınla engelledin. Ama son olarak şunuda ekleyeyim. Çeyrek Final'e kadarda sen olmasan gelemezdik. Bu takım bu taraftar sana çok borçlu. Her şey için teşekkürler Zico, her şey için teşekkürler Volkan, Gökhan, Lugano, Edu, Carlos, Kazım, Aurelio, Maldonado, Alex, Deivid, Kezman, Semih, Uğur, Ali Bilgin, Önder ve diğer herkes...

 
Toplam blog
: 10
: 970
Kayıt tarihi
: 06.04.08
 
 

Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf ve Video Bölümü öğrencisiyim. Küçük yaşlarımdan itibaren filmler..