Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '16

 
Kategori
Futbol
 

Fener'in Volkan'ları Beşiktaş'a patladı

Fener'in Volkan'ları Beşiktaş'a patladı
 

Bir Fenerbahçe-Beşiktaş maçı daha geride kaldı ve  11 senedir olduğu gibi  Beşiktaş  Kadıköy’de yine kazanamadı. Kazanamadığı gibi  bu 6 puanlık maçta berbere kalıp avantajını korumayı da beceremedi..

Daha iki hafta önce  Kasımpaşa maçında ‘’ben olsam bu Pereira’yı gönderirirm  diyen anlı şanlı ekran yorumcuları  bugün maçı  Pereira aldı diyorsa,  ben o zaman  takım  kadrolarına falan takılmam.  Kazanan bakarım nasıl kazandı, kaybeden neden kaybetti?

Fenerbahçe ezeli rakiplerine  çok  uzun çift rakamlı yıllardır yenilmiyorsa  bunun bir sebebi olmalı..

Fenerbahçe en kötü dönemlerinde bile bu ünvanını muhafaza etmiş ki bu  rekorlar  Guinness’e  girecek şekle dönüşmüş..

Bu istikrarın en büyük nedeni   bir kere seyircisi Fenerbahçe’nin.  Bilinçli, baskı uygulayabilen, futboldan anlayan seyirci. Ayrıca oyuncusunu da  ister severek deyin, ister kızarak deyin, ayakta tutuyor, oyna katkısını sağlıyor.

Bu  derbi maçlarında 45.000 seyirci önüne zaten  1-0 mağlup başlıyorsunuz.  İlk 10-15 dakikayı gol yemeden atlatırsanız  oyun dengeleniyor, yoksa  olmuyor..

Beşiktaş golü erken yedi, dengesi bozuldu.

Fenerbahçe  4-2 yenildiği Antalyaspor maçından beri   Avrupa maçları dahil  çok iyi maçlar çıkarıyor.

Kalite olarak  Fenerbahçe kadrosu bence Beşiktaş’tan  üstün.   Fenerbahçe’de kaleci  Volkan mükemmel. Bekler Türkiyenin en iyileri. Defans sağlam. Orta saha  Mehmet Topal, Jozef, Ozan.. Gol atmada biraz hatta epey  sıkıntı var hala onu da bu maçta  da müthiş oynayan Volkan Şen ve Nani ile hallettiler.

Fenerbahçe’nin Volkan’ları Beşiktaş’a fena patladı… Biri attı, biri tuttu…

Beşiktaş  kötü müydü?. Hayır. Oynayabileceğinin en iyisini oynadı, yapabileceğinin en iyisini yaptı ama bu kadar..

Beşiktaş’ın son maçlarına bakın. Son iki maçı güç bela 1-0 alabilmişlerdi.  Sanki bir düşüş  vardı zaten. Bu maçta gol atabilirler miydi?.  Bence atabilirlerdi. Biraz şansları yoktu ama  bu kazanmalarına yeter miydi?. Sanmam. Çünkü Fenerbahçe’nin kaçan net gol pozisyonları var hatta maçın kaderi ilk yarı belli olabilirdi. 

Bundan sonra ne olur?

Lig şimdi  her iki takım için de yeniden başlıyor.  Beşiktaş’ın  eksik maçı olan Trabzon maçında  fazla zorlanacağını sanmadığımdan şu an dahi ligin gerçek lideri Beşiktaş’tır bence. Trabzonspor’un Beşiktaşı yenecek ne morali, ne de kadrosu vardır.  Yine de futbol bu..

Fenerbahçe’nin Avrupa maçları, hatta bir de araya giren ve sonuna kadar kovalayacağı anlaşılan Ziraat Türkiye kupası maçları Süper ligdeki konstresini  belki bozabilir. Yorgunluk olabilir. Bence  Beşiktaş’ın en büyük avantajı  rakibinin Avrupa maçlarıdır ama  Fenerbahçe’nin  geniş  ve kaliteli kadrosu  bu handikapı da aşacak  kalite ve güçtedir ve bu yönde olumlu sinyaller vermektedir.

Şayet  Fenerbahçe  bu istikrar ve hırsını  eksilmeden devam ettirebilirse bence tarihinin en başarılı  dönemini yaşayıp hedeflediği 3 kupanın birden sahibi olabir.     Bugünkü maç  Fenerbahçe’nin bu blog başarısını göstereceğinin kanıtı gibiydi.. 

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..