Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Murat GÜLCEK - Yakamoz35

http://blog.milliyet.com.tr/gulcek

29 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi
 

FENERBAHÇE


Beklenen derbi geldi çattı. Karşılaşmaya iki takımda hemen hemen beklenen kadrolarıyla başladı. Fenerbahçe hafta içi oynanan Porto maçını unutmuş görünüyor. Takımın moralman bu maça iyi hazırlandığını düşünüyorum.

İlk dakikalarda iki takımda birbirlerini tarttı. İki takımda yenilgi halinde neler yaşayabileceğini belki de hissediyorlardır. Galibiyete daha çok ihtiyacı olan ise Fenerbahçe. Hafta içi Porto'ya elenmekle kalmayıp şampiyonlar liginede elveda dediler. Kötü bir sezon başlangıcı yaparak haftalardır zirveden uzaktalar. Kendi sahalarında kendi seyircileri önünde oynuyorlar. Sanırım bu kadar sebep kazanmaları için geçerli sebeplerdir.

Galatasaray maçında olduğu gibi Selçuk korner atışında ön direkten golü atarak o bölgede ne kadar etkili olduğunu gösterdi. Beşiktaş golden sonra ataklarını sıklaştırınca Fenerbahçe bu dakikalarda kontraataklarla etkili olmaya çalıştı. Guiza her zaman olduğu gibi karavana vuruşlarına devam ediyor. Girdiği pozisyonları gole çevirseydi şimdi Türkiye gol krallığında birinci sırada olurdu.

Rüştü'nün kaleci vuruşunda topla buluşan Ekrem'in ortaladığı topa iyi vuran Nobre durumu eşitleyerek Beşiktaş taraftarına bir ohh çektirmeyi başardı. Fakat golden sonra Fenerbahçe tekrar iyi oynamaya başladı. Guiza Beşiktaş defansını oldukça iyi zorluyor. Beşiktaş defansıda Fenerbahçe defansıda bu gün oldukça kötü performanstalar bence. Guiza'nın pozisyonları gol olsa şimdi maçı daha rahat bir skorla seyrediyor olacaktık.

Beşiktaş'ın attığı gole yakın bir pozisyon seyrettik 26.dakikada. Volkan'ın uzun vuruşunda topla buluşan Guiza mükemmel bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Zapotocny'e de bu pozisyon için teşekkür etmek lazım. Bu dakikadan sonra gol atmak isteyen Beşiktaş arkada açıklar versede Fenerbahçe değerlendiremedi.

41.dakikada ise bana göre haklı olarak Cisse ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe'nin daha rahat pozisyon ürettiğini görsekte kalan dakikalarda gol olmadı ve hakem ilk yarıyı bitiren düdüğünü çaldı.

2.yarı başladı.

İkinci yarıda daha iyi bir performansla maçı kazanacağımızı umuyorum.Beşiktaş takımında herhangi bir değişiklik olmaksızın sahaya çıktı. Mustafa Denizli 10 kişi kalan takımına hiç bir şekilde müdahale etmedi. Buna şaşırdım açıkçası. Mustafa Denizli Halasko'yu neden kenarda oturtuyor merak etmiyor değilim.


Bugünkü maç gerçekten çok güzel geçiyor görüşündeyim. İki takımda maçı ve mücadeleyi bırakmıyor. Bazı dakikalarda Beşiktaş bazı dakikalarda ise Fenerbahçe oyunun hakimi oluyor. Fakat Fenerbahçe 10 kişilik takıma karşı daha etkili olması gerekirken nedense kontraatakla gol atmayı düşünüyor.

Fenerbahçe'nin kazanması gereken bir maç olduğu için sanırım ikinci golü yemek istemiyor. Bunun için defansa yakın ve skoru kabul etmiş bir oyun sergiliyor. Beşiktaş ise ikinci golü ve bir puanı istiyor görüntüsünde. Mustafa Denizli son onbeş dakika kala Halosko'yu oyuna aldı. Bir Fenerbahçe'li olarak Halosko'nun daha önce oyuna girmesi gerektiğini savunuyorum. Oyuna girdikten sonra da etkili ataklara katıldı Halosko.

Top bir o kalede bir bu kalede olduğu dakikalarda tansiyonlar oldukça yükseldi. Takımlar çok iyi mücadele etti. Guiza bence karavana kralı seçilmeli. Bir golcü bu kadar gol pozisyonunu harcarsa o takım nasıl galip gelebilir anlamak çok zor. İlk yarının skoruyla birlikte ikinci yarıyıda bitirdik.


Zirve mücadelesi açısından çok önemli olan bu mücadeleyi kazandığımız için çok mutluyum. Maç genelinde iki takımda iyi oynasada Fenerbahçe'nin üç puanı hakettiğini düşünüyorum. Daha çok pozisyona giren, daha çok mücadele eden, galibiyeti isteyen takım Fenerbahçe'ydi. Beşiktaş on kişi kalmasaydı mücadele daha zevkli geçebilirdi. Sonuç olarak Fenerbahçe istediğini alarak yoluna devam ediyor. Kötü performansımızla bile sezonun ikinci derbisinide kazanmayı başarıyoruz. Fenerbahçe takımını ve eşsiz taraftarını canı gönülden kutluyorum.

29.Kasım.2008 - Murat GÜLCEK

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 150
: 1014
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

İzmirliyim;Şehrimi ve ülkemi seviyorum.Yaşamayı seviyorum. Eğlenmeyi, eğlendirmeyi seviyorum..