Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Murat GÜLCEK - Yakamoz35

http://blog.milliyet.com.tr/gulcek

01 Şubat '08

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe - Galatasaray

Fenerbahçe - Galatasaray
 

Büyüksün Kanaryam


Fenerbahçe’nin bu yıl hedefi Avrupa Şampiyonlar Ligi. Sanırım bunu herkes biliyor. Fakat Fenerbahçe büyük takım olduğu için lige yada kupayada havlu atacak değil. Sivas karşısında bunu gösterdi zaten. Hafta sonu Galatasaray maçı var. Çıkıp aynı oyununu oynayacak, oynamak zorunda.

Şimdi günler öncesinden bu maç tartışmalara açıldı bile. O yüzden, nasıl Fortis Türkiye Kupası’nda Alanyaspor maçını baz alıp tartışamıyacaksak. Aslında, Galatasaray maçınıda, tartışmamamız gerekir diye düşünüyorum.
Galatasaray’ı küçümsemiyorum, şüphesiz ülkenin en iyi kuluplerinden birisi. İki büyük takımın maçınanada derbi deniliyor. Ezeli bir rekabet söz konusu olduğu için tribünler doluyor, bir hafta boyunca medya bu maçla yatıp kalkıyor; maç günü ülkenin tüm dikkati bu maça kilitleniyor ama benim açımdan Fenerbahçe’nin Kadıköy’de kazanma garantisinin yüzde 100 olduğu tek maç. Birçok maç, yüzde 90’larda, bazıları yüzde 80 ama Galatasaray maçı ise yüzde 100.

Bunu ben değil istatistikler söylüyor. Galatasaray Kadıköy’de en son Aralık 1999’da kazanmış. O gün bugündür Kadıköy’de oynanan lig maçlarında beraberlik bile yok. Şimdide sonucun değişeceğini hiç sanmıyorum beraberlik bile sürpriz sayılmalı. Nedeni belli objektif bakan herkes görebilir. İki takımı koyun karşınıza ve kadro kalitelerini kıyaslayın.Bir önceki maçı aklınıza getirin. Hani Fernerbahçe’nin 2-0 galip bitirdiği maçı. Elinizi vicdanınıza koyun. Herkes gibi sizde Galatasaray’ın o gün tarihi farktan kurtulduğunu gördünüz ve biliyorsunuz.

Fenerbahçe daha önce farklı kazandığı maçlarda bile bu kadar çok gol pozisyonuna girmemişti. Hatta Galatasaray bile hiçbir maçta bu maçta olduğu gibi rakibinin esiri olmamıştı. Şimdi bazıları diyecek ki Galatasaray’ın kadrosu eksikti. Onu geçin lütfen. Biz Galatasaray’ın tam kadrolu zamanlarınıda biliyoruz. Kalede Taffarel’li, Popescu’lu, Hagi’li kadrolarını da gördük. Bizde bu ülkede yaşıyoruz. 6 golü yiyen Mondragon değil miydi ? O maçlarda Hakan Şükür, Hasan Şaş, Ümit Karan yok muydu ?

Futbol yazarları o karşılaşmada ki suçluyu buldular. Karl-Heinz Feldkamp. Neden ? Kadro tercihi yanlıştı. Türkiye’de en gıcık olduğum şeylerden biride bu. Sanki futbol yazarları bu işte saçlarını ağartmış Kalli’den daha iyi biliyorlar. Kadıköy’e gelene kadar, bu takımı Kalli çalıştırmadı mı? Çalıştırdı. Kadroyu o kurmadı mı ?Kurdu. Galatasaray buraya namağlup ve lider olarak gelmedi mi? Geldi . eeee!!!!!

Sorun, takım kadrosunda, Kalli’de yada başka birinde değil.Galatasaray, Fenerbahçe ile oynamadığı için namağlup ve liderdi. Fenerbahçe ile oynayınca, ne namağlupluğu kaldı, ne de liderliği.Görünmeyen gerçek işte bu.

Fenerbahçe, son yıllarda gerek yönetimi ile, gerek oyuncu kalitesi ile, gerekse taraftar camiası ile Galatasaray’a fark atmıştır. Galatasaray tüm bu alanlarda farkı kapatmadığı sürece, sadece bu sezon değil yüzyıllar boyunca, Fenerbahçe ile Kadıköy’de berabere bile kalamaz. Bu, matematiksel mi, bilimsel mi, fiziksel mi bilemem ama futbolun gerçeği.

Kadıköydeki mücadeleyi yine Fenerbahçe kazanacak. Maçları doğru dürüst yorumlamak için, maçları tarafsız seyretmek gerekir. Takımlar arasındaki farkı görmek kimseyi küçültmez. Buradaki fark, Fenerbahçe farkı.Lütfen Fenerbahçe farkını artık kabul ediniz. Benim tahminim 3-0, bilemediniz 3-1. Fenerbahçe yine yener.

Bütün söylediklerimizi özetlersek. Fenerbahçe şuanda Türkiye Süperligi’nin üzerinde bir takım. Şampiyon olabilir mi ? Böyle bir soru bile olamaz. Şu an, Şampiyonluğun doğal olarak en büyük adayı Fenerbahçe.

Fenerbahçe’den başka hiçbir takım şampiyon olamaz. Farzedelim ki başka takım oldu. O zaman bilin ki, Fenerbahçe şampiyon olmaya çalışmadığı için olamamıştır. Bu sene özellikle Şampiyonlar liginde ilerlemek tek gayemiz. Şuanda Şampiyonlar ligini ve Sevilla’yı düşünüyoruz.

Şimdi kıskançlığı bir kenarıya bırakın ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe’yi destekleyin.
Fenerbahçeli oyuncuları alkışlayın.Birlikten kuvvet doğar.

 
Toplam blog
: 150
: 1014
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

İzmirliyim;Şehrimi ve ülkemi seviyorum.Yaşamayı seviyorum. Eğlenmeyi, eğlendirmeyi seviyorum..