Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Emenike’ye Duacı

Fenerbahçe Emenike’ye Duacı
 

 

Fenerbahçe, Kayseri Erciyes deplasmanında 2-1 galip gelmesine rağmen oldukça zorlandı.

Sarı- lacivertliler maça hızlı başladılar. Nitekim 9.dakikada da Sow’un güzel kafa golüyle 1-0 öne geçtiler.

Bu golden sonra da oyunda üstünlük Fenerbahçe’ye aitti. Kayseri Erciyesspor, gol atabilecek bir futbol oynayamıyordu. Ancak 23.dakikada Azofeifa’nın müthiş frikik golü skoru 1-1’e getirdi.

Kayseri Erciyesspor’un beraberlik golünden sonra Fenerbahçe oyundan düştü. Sarı- lacivertliler dakikalar ilerledikçe daha da kötü bir görüntü vermeye başladılar.

Caner’in 40.dakikada Yasin’e yaptığı infaza rağmen Halis Özkahya tarafından oyundan atılmaması üzerine Ersun Yanal, bir anlamda hakemin yapamadığını yaptı ve 42.dakikada Caner’i oyundan alarak yerine Kadlec’i sahaya sürdü. Ancak şunu da belirtmem gerekir ki, bu değişiklikten sonra Fenerbahçe sol kanattan atak üstünlüğünü kaybetti.

Fenerbahçe ikinci yarıda da tutuk görüntüsünü sürdürdü. Ersun Yanal, 58.dakikada Selçuk- Alper, 77.dakikada da Emre- Emenike değişikliklerini yaptı. Ancak bence Ersun Yanal, Emenike’yi oyuna almakta geç kaldı.

Emenike’nin oyuna girdiği 77.dakikadan sonra Fenerbahçe dört forvetle sahadaydı ve 4-2-4 diyebileceğimiz bir şekilde gol aradılar. Bu golü de 90+4’de Emenike’nin ile buldular.

Keşke yazıyı burada bitirebilseydim. Ancak futbolumuzda öyle şeyler oluyor ki, yazmadan edemiyorsunuz. Maalesef Kayseri Erciyesspor- Fenerbahçe maçında yine hakem maçın önüne geçti. Hakem Halis Özkahya, bildiğiniz gibi olaylı Galatasaray- Fenerbahçe maçını yönetmişti. Halis Özkahya o maçı iyi de yönetmişti. Ancak Meireles’in tükürük ve edep dışı hareketlerine maruz kalmıştı. Bunun neticesinde de Meireles 12 maç ceza almış ancak Aziz Yıldırım’ın baskısı ve O’nu asla kıramayacak olan Yıldırım Demirören Federasyonunun aldığı kararla bu ceza 4 maça inmiş ve bir anlamda hakem yalancı duruma düşürülmüştü. İşte Halis Özkahya, o maçtan sonra ilk defa bir Fenerbahçe maçına çıktı. Hakemin bu maçta geçmişin etkisinde kaldığı çok net belli oldu.

Önce 5.dakikada Sow’a yapılan net faulü göremedi. Sow müsait pozisyonda ilerliyordu ve yere indirildi. Hakem bu pozisyonu süzemedi ve faul bile vermedi. Oysa bu pozisyonda Kayseri Erciyessporlu futbolcuya sarı kart çıkartılması gerekiyordu.

Halis Özkahya, Caner’in ceza sahası içinde yere düştüğü pozisyonu, kendisini aldatmaya yönelik bir hareket olarak değerlendirdi ve sarı kart gösterdi. Ancak Halis Özkahya bu pozisyondan beş dakika sonra Caner’in yerde yatan Yasin’e vurduğu tekmelere sessiz kaldı. Bu pozisyonda Caner’e ikinci sarıdan kırmızı kart çıkartması gerekiyordu. Hatta direkt kırmızı bile verilebilirdi. Ancak Halis Özkahya bu cesareti gösteremedi. Böylece maçın kaderini de değiştirdi. Ersun Yanal da tehlikeyi gördü ve Caner’in oyunda kalırsa atılacağını anladı ve O’nu oyundan aldı.

Hakem Halis Özkahya, ikinci yarıda Emre’ye gösterdiği sarı kartta haklıydı. Egemen, hakemin her kararında ellerini ve kollarını kaldırarak abartılı tepkilerde bulundu ancak maçı sarı kart görmeden tamamladı.

Maçın dört dakika uzatılması da ayrı bir tartışma konusu oldu.

Sonuçta Halis Özkahya’nın bu maça verilmesi yanlıştı. Zaten TFF, Halis Özkahya’yı Meireles olayında çiğ çiğ yemişti. Halis Özkahya da bu olayın etkisinden hala kurtulamamış. O nedenle Halis Özkahya’nın bu kötü performansında kendisi kadar TFF ve kurulları da suçludur.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..