Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Kadıköy'de son virajda

Fenerbahçe Kadıköy'de son virajda
 

milliyet.com.tr



Fenerbahçe için son viraj, diğer şampiyonluk adaylarıda bugün Fenerbahçe’li çünkü lider Sivasspor ile aralarında farkın açılmaması için Fenerbahçe’nin yenmesini istediklerini ve bu nedenle bu akşam Fenerli rakiplerimiz. Ama Fener kimseyi düşünmeden bu akşam olmak yada olmamak maçı.

Bu akşam bence iyi olmayan hoca ve futbolcuları bünyesinde barındıran Fenerbahçe yukardaki takımlardan kopmaması gerkmektedir. Tüm kadro profesyonel davranıp bu maçı kazanarak tüm olumsuzlukları bir kalemde silip atmlılar, bunun içinde Sivas’ı yenmek için ilk dakikadan itibaren yüreklerini ortaya koymalılar..

Kadıköyde beklendiği gibi seyirci ve bsının büyük ilgisi var. Tekirdağ uçağında vefat edenler için yapılan saygı duruşundan sonra maç tempolu bir şekilde başladı. Başladı ama Fener için şok yenilen golle karşılık, bir dakika sonra Uğur’un kafa vuruşu eşitliği sağladı.

Yalnız Fener kesinlikle Kamana için önlem alması gerekir, çünkü süratli bir futbolcu olan Kamanan ilk topla buluşmasında Mehmet Yıldız’a boş kaleye golü attırdı. Hucumdaki hırsını defans oyunundada göstermeli… Lugano, Önder güçlü fizi olan Sivas forfetlerine karşı zorlanmaktalar, ama orta saha ve forvet, özellikle Alex çok hırslı, bu maçın kesin kazanılması gerektiğini ve son şanslarının olduğunun farkındalar, bunu ilk 15 dakikada gösterdiler. Ama üzerlerindeki baskı, Fenerli futbolcuların zaman zaman pas hataları yapmalarına sebep oluyor.


Fenerbahçe baskılı ve istekli oyununu sahanın her yerine yaymak için tüm futbolcular canla başla mücadele ediyorlar. Bu belkide bu sezon için ilk defa bukadar istek ve arzuyulu futbolu seyrediyoruz..



Bir de defansın acizliğine çare bulamaması, özellikle Sivas gibi, forveti etkili bir takımın futbolcularını ceza sahasında marke edememesi malesef kalelerinde ikinci golü görmelerine sebep olurken, he kabinde Semih, Alex’in klasik derin topunu Gökhan’dan alınca Sivas kalesine göndermekte zorlanmadı..

Her iki takımın defansı bugün yol geçen hanı gibi, birde buna Deniz’in çok kötü oyunu, pas hatalrı eklenince maçın sonucunun ne olacağını kestirmek zor oluyor. Ama bugün çok iyi oynayan bir Alex’in olması büyük avantaj..

Alex, Alex, Alex mükemmel oynuyor. Uğur’a öyle bir top kestiki, nefi, nefis vallahi, Uğur’ada hakkını verelim. Çok güzel vurdu kafayı…

İlk yarı özellikle orta sahada gizli kahraman Emre idi. Çok çalıştı, iyi paslar attı, iyi mücadele eti.Deniz’de birz toparlanırsa, özellikle pas hatlarını tekrarlamasa ikinci yarı daha iyi bir Fenerbahçe seyredeceğiz.

İKİNCİ YARI

Fenerbahçe ikinci yarı daha iyi organize olmuş ve kontrollü oyun ile başladı. Bülen Uygun’da Alex’in etkili oyunundan sonra Onur’u oyuna alarak onunla birebir oynatmaya başladı. İlk devre Alex’e yakın markaj yapsa belki devreye galip girecekti. Ama Fenerbahçe bu maç için komple saldırgan ve mücadelece bir oyun sergilemekte.Alex olmasa Emre, Emre olmasa Dievid, ya da Uğur’un sahneye çıkmak için sırada beklediklerini söyleyebiliriz..

Maçın son yarım saatine girilirken bıkmadan usanmadan Fenerbahçe Kadıköy’de Lider Sivasspor kalesinde gol arıyor, ama maçı koparması için bir gol bulması şart..

Balili oyuna girerek, Bülen hoca artık iki kere öne geçtiği ama ilk devre soyunma odasına mağlup giden takımının golü bulması için son kozlarını oynuyor. Ama Fenerbahçe dördüncü gol için bütün gücünü ortaya koyuyor. Yine sahanın en iyilerinden Emre’nin çok güzel ortasında Semih ve Lugano son noktayı koydu. Ama Fenerbahçe maçı dördüncü golü bulmasına rağmen bırakmaya hiç niyeti yok. Bu Fener Kadıköy’de bir başka oynuyor.

Ne olurdu şu futbolun çeyreğini deplasmanlarda oynasa, ya da oynatsa, pisi pisine kaybedilen puanlara yanmamak elde değil..

Sivas hafta içi yine Fener ile kupa maçına çıkacak. Tabi rövanşıda Sivas da, bakalım kalan iki maç nasıl bir sonuç getirecek.

Maçın en ilgin notu ise Sivasspor ilk kornerini 90 artı birde atması..Mehmet Yıldız ise attığı ilk golden sonra hiç etkili olamadı Fener karşısında, ayrıca Bilica Sivas’da göze batan oyuncuydu..

Çok zor geçeceği tahmin edilen maçı Fenerbahçe çok iyi bir oyundan sonra 4-2 kazanarak, diğer şampiyonluk adaylarının istediğini yapmış oluyor.Ama bunu devam ettirmesi gerek, deplasmanda kazanması gerek, derbileri kazanması gerek..İsteseler yaparlar bunu bugün gösterdiler, haydi Fenerbahçe göster gerçek gücünü…
















Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..