Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin yenilmez hırsı... Aragones'in planı tutmadı...

Fenerbahçe'nin yenilmez hırsı... Aragones'in planı tutmadı...
 

Fenerbahçe bu sene üst sırada oynayan takılmara karşı hep üstünlük kurdu. Trabzonspor istisnasını saymazsak hepsini dize getirdi. Sivasspor maçı da aynı hırs aynı mücadele gücü ve enerjisiyle oynandı. Galatasaray'ın düştüğü hataya benzer bir şekilde ilk golü erken bulan Sivasspor Fenerbahçe'nin hırsını arttıran etki yarattı. Fenerbahçe, Kadıköy serisine bir halka daha eklemiş oldu.

Kuşkusuz bu yarı çok zor geçti. İki defa geriye düştüğü maçın ilk yarısını Fenerbahçe'nin önde bitirmesi de futbolun daha önce bir türlü gerçekleşmeyen adaletiydi.

Hakem iyi niyetli ancak bezeriksizce ve tutarsızca kararlar veriyor. Fenerbahçe'nin bir penaltısı yine hakemler göremedi. Sarı kartlarda inanılmaz adaletsizlikler vardı.

Fenerbahçe'nin orta sahasında Deivid ve Deniz'in aksadığını görüyoruz. Deniz çok kötü.

Uğur Boral'ın golcülüğü konusunda bu sayfalarda defalarca yazı okudunuz. Uğur'u alternatifli oynatabileceğini yazdık durduk. Bugün o Uğur patladı.

<ımg title="Fenerbahçe-Sivasspor" src="http://www.htspor.com/2009/02/28/galeri/131471/23_k.jpg" border="0">

Alex ve Semih'in kusursuz uyumu da Fenerbahçe'nin Sivasspor maçındaki şansıydı. Kötü niyetli bulabilirsiniz beni; ancak Aragones'in sinsi planı tutmadı.

İkinci yarı, birinci yarıdan da üstün bir top oynadı Fenerbahçe. Sivasspor bırakın oyun kurmayı, iki pası bile bir araya getiremedi.

Bu Sivasspor'u Galatasaray karşısında üç defa izleme şansı bulmuştum. Büyük takımlara karşı çok iyi mücadele eden Sivasspor'un, bizim izleyemediğimiz ligin alt sıralasındaki takımlara karşı oynadığı tutuk futbolunun bir benzeriydi herhalde bu akşamki...

"Çok ama çok kötülerdi," diye yorum yapacaktır, Hıncal Uluç. Bülent Uygun'un maçı tepsi içinde Fenerbahçe'ye verdiğinden söz edecektir. Galatasaray'ı bitiren Balili'yi neden kenarda tuttuğundan şikayet edecektir.

Ancak bugün Fenerbahçe o kadar güçlüydü ki, bizim bildiğimiz o Sivasspor Fenerbahçe karşısında çok zor durumlara düştü.

Semih, Fenerbahçe'nin şu an en değerli kumaşı. Bu kumaş iyi bir terzinin elinde mükemmel bir elbise olur. Semih bugün bir forvetin yapması gerekenden fazlasını yaptı. uğur da öyle. Uğur kendini o kadar kaptırdı ki; kendisini amatörce sakatladı. Bir an Semih'in de sakatlanacağını sandım.

Bu maçta Aragones'in katkısı neydi?

Takımı kurmuş, ellerine sağlık. Gerisini takım yaptı. Zaten böyle takım kazanıyor. Aragones Semih'le başlayarak bu maçta onu zor duruma düşürmeyi planladı. Hatta ilk Sivasspor golü bu taktiğin işlemesine de imkan verebilirdi. Ama tutmadı. Fenerbahçe'nin bütün sahayı komple kapatıp, Sivasspor'u boğarak dört gol atıp bir o kadar da kaçırmasını hesap edememişti. Bilmiyorum çok mu kötü niyetliyim?

Fenerbahçe'nin bu dalgalı futbolu herkesin dengesini bozuyor. Bu Fenerbahçe'nin ligde çoktan lider olması gerekirdi. Ancak dört gol attığı rakibinin beş puan gerisinde. Neden olduğunu biliyoruz. Öyle saçma puanlar kaybediyor ki...

Çarşamba günü Sivassporla çok zorlu bir kupa maçına çıkılacak. Kupanın havası kuşkusuz farklıdır. Kimse bu kadar gol de beklememeli, üç gün sonra aynı mücadeleyi de.

Güzel bir Kadıköy gecesi yaşandı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Uzay Gökerman

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..