​ Fenerbahçe Kadıköy'de yeniden doğdu / Futbol / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Kadıköy'de yeniden doğdu

Fenerbahçe Kadıköy'de yeniden doğdu
 

‘’Derbi maçların sonucunu önceden kestirmek zordur’’  sözünün Kadıköy’de devreden kalkalı 16 sene olmuş.   Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray’ı  Saraçoğlu Stadında bu 16 senede yenemediği maçlar da oldu ama kaybetmedi.

Maçtan önce  Fenerbahçe yine maçın büyük favorisiydi  ve açıkcası galibiyet bahis kuponlarında  rakibinin yarısı kadardı.   Bence beklenen normal bir neticeydi Fenerbahçe’nin kazanması.

Galatasaray ezeli rekabetten doğan hırsın haricinde olgun hücumlar geliştiremedi, yakaladığı 1-2  fırsatı da değerlendiremedi ya da Volkan izin vermedi.   Ligin ilk yarısında  Seyrantepe’de oynana maçta da Fenerbahçe  rakibinden daha iyi oynamış ama yakaladığı pozisyonları değerlendirememiş,  tam da Kuyt’un bu maçta golü attığı dakikalarda  Hollanda’lı yıldızının  2 muhteşem füzesiyle maçı 2-1 kazanmıştı.

Şu  gerçek açık açık gözüküyor ki,  her iki maçta da Fenerbahçe rakibinden daha iyiydi. Daha çok gol pozisyonun girdi, daha çok hak etti ancak birini kazanabildi.

Fenerbahçe   8 tane atabileceği  fakat  2-1 mağlup olduğu ve Konya’da kaybettiği   puanları çok arayacaktır.  Her 2 maçta da  beceriksizlikleri yüzünden kaybettikleri  puanların acısını  mağlubiyet halinde telafisi olmayan bu maçta  çıkartırken, ligi adeta yeniden başlattı. 

Bu sezon oynanan  2 Galatasaray, 1 Beşiktaş ve 2 Trabzon maçında Fenerbahçe’nin yediği golün sadece 2 olduğunu düşünürseniz ve  bu rakipleri karşısında ancak yediği 2 golü sadece Akhisar maçında yemiş olmaları  Fenerbahçe’nin  ufak takımlara puan kaptırma alışkanlığından çok, golcülerinin kısırlığından, son vuruşu yapamayan oyunculardan kurulu olmasındandır.

Mustafa Denizli benim  futbol oynadığı senelerde de  sadece yeteneklerinden dolayı değil, zeki  olduğunu fark ettiğim bir oyuncuydu.  T.Direktörlük  dönemi  daha da başarılı geçmiş, 3 büyüklerin hepsini şampiyon yapmış  değerli bir  yerli hocadır.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinden önce  bir sürü  taktik, bir sürü tahmin  dinledim, skor okudum.

Mustafa Denizli hoca  maçtan önce  bir gazetede ‘’Bu maçın adamı Kuyt olur, G.Saray’ın solu bu maçı kaldırmayabilir’’ diye  yazmış.

Aynen. Dediği gibi de oldu.

Kuyt sol taraftan bomboş geldi ve golü attı..

Fenerbahçe  sahasında, seyircsisi önünde   kazanmayı daha çok isteyen, saldıran taraftı. Aradaki 4 puanın verdiği  beraberlik avantajı Galatasaray’ın  işine yaramadı.   Gol sadece  epey gecikti o kadar.

‘’Herşeyin bir sonu vardır, belki bu gün o gündür’’ diye düşünen Galatasaray  yine mağlup olmaktan kurtulamadı.

Kadıköy’de  Fenerbahçe şampiyonluk umutlarını  uçurumdan kıyısından geri çevirdi.

Ve cesur oyunuyla doğrusu bunu da hak etti..

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..