Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe şampiyon olamaz mı?

Fenerbahçe şampiyon olamaz mı?
 

Bir kısım spor yazarı ve taraftar sezon sonu için ümitsiz. Bir kısım beklemede. Bir grup da her zamanki gibi şampiyonluğa koşulsuz inanıyor. Bazı gerçekler var; son beş maçtır kazanamayan bir takım, tepki gösterilen futolcular, takım içindeki sevgisizlik, Başkanı sıkıntıya sokacak vaatler, görev tanımı belli olmayan yöneticiler, formsuz bir teknik direktör ve neredeyse takımın yarısının sakat olması...

Öte yandan diğer bazı gerçekler de var; 3 cephede birden yoluna devam eden bir takım, Türkiye' nin en yetenekli futbolcularının birkaçına sahip olunması, yenilse bile mücadele eden, savaşan bir ekip, sorumluluğunun daha fazla farkında bir kaptan ve rakiplerin de formsuz olması...

Gerçeklere, hangi taraftan bakarsanız bakın haklısınız. Başarısızlık beklentileri olanlar da, başarı bekleyenler de kendi açılarından son derece haklılar. Bende kendi değerlendirmemi yapmak istiyorum.

Evet, FB yönetimi bu sene yetenekli futbolcular aldı, ama kadro yeterince takviye edilmedi. Transfer gereken stoper mevkiine dünya çapında faydalı bir transfer yapılmadı.

Evet, Bilica bu takımın stoperi değil.

Evet, Guiza bu takımın ihtiyacı olan forvet değil.

Evet, bir takımda bu kadar sakatlık olması normal değil, bu bir teknik yönetim zafiyeti,

Evet, Daum eski hatalarını tekrarlamaya başladı,

Evet, Başkan zorlu vaatleri (3 yıl üst üste şampiyonluk) nedeni ile takımı strese sokuyor,

Evet, sakat ve cezalılar puan kayıplarında etkili oldu,

Evet, FB şanssızdı (iyi oynayıp kaybetmek)

Evet, rakipleri şanslılardı (kötü oynayıp kazanmak)

Evet, Fenerbahçe bu sezon sonu şampiyon olur! Nasıl mı?

Yukarıdaki Evet' lerden kısa dönemde kurtulmak mümkün olmadığından geriye bir tek çözüm kalıyor. "Kenetlenmek". Gerçekten de 3 kulvarda yoluna devam eden bir takım var. İlk hedef Lille maçı. Daum' un bu maçın önemini anlaması gerek. FB bu maçı alır ve turu geçerse, camia yatışır, moraller düzelir, ivme tersine döner.

Ligde fazla deplasman maçı kalmamış, fikstür avantajı olan bir takımın "kenetlenerek" neler yapabileceğini herkese göstermesi için iyi bir şans bu. Rakip GS, Zico' un son senesinde, tamamen yerli oyuncular ve kötü maddi koşullar altında bunu başardı.

"Ben dahil" takımı acımasızca eleştiren herkesin biraz geriye çekilmesi gerekiyor. Takıma soluklanma imkanı vermek gerek. Daha geçen sene Aragones dönemindeki futbolu, karamsarlığı ve başarısızlığı hatırlamak gerekiyor. Bu takım o takımdan çok farklı. Yenilse de savaşıyor. Bunu da gözden kaçırmamak gerek.

Ben kendi adıma FB' ye destek veriyorum. Bundan böyle yorumlarıma mümkün olduğunca duygusallık katmamaya çalışacağım. Yukarıdaki Evet' leri de bir süre eleştirmeyeceğim. Eleştirenler arkadaşlar ve trübünlerdeki kardeşlerimiz de bu şekilde yaklaşırlar ise, başarı için bir fırsat vermiş olacağız.

Bizden sonra ise sıra futbolcu kardeşlerimizde. Perşembe günü bir tarih yazacaklarına inancım tam.

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..