Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Şen Döndü: Antalya:1 - FB:2

Fenerbahçe Şen Döndü: Antalya:1 - FB:2
 

Resim: www.sabah.com.tr


Sanki giderken yaslı mıydı da ŞEN döndü diyorsun kuzum? El-cevap: Şen gidip şen dönmeyi kastettim :)))

Maçın ilk dakikalarından itibaren Fenerbahçe sahaya üstünlüğü yansıttı. Zaten kadro yapısı itibariyle Antalyaspor’dan kat be kat üstündü. Ancak ilk dakikalardan itibaren Emre Belözoğlu’nun yokluğunun hissedileceği de gören gözlerce fark edilmişti. 10.dakikadaki Kazım’ın golüne 21.dakikada Ali Zitouni’nin çok güzel kafa golü ile karşılık veren Antalyaspor o dakikaya değin Fenerbahçe kalesine uğramamıştı. Orta saha direncinden yoksun Fenerbahçe buna benzer pozisyonları daha sonra da vereceğini söylüyordu sanki.

Fenerbahçe’nin direkten dönen topları Fenerbahçelilere saç baş yolduracak cinstendi. 41.dakikada Antalyasporun gollük atağı yanlış ofsayt bayrağı ile kesilince ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarının ilk bölümlerinde durağan bir oyun izledik. Sanki iki taraf da birbirine bulaşmamaya özen gösteriyor gibiydi. Belki de centilmenlik gösteriyorlardı “önden sen buyur” dercesine.

Bu sıralarda Guiza paşa kaleci ile karşı karşıya kalmasına rağmen bunu bayramlaşma ziyareti sandı ve %110’luk pozisyon heba oluverdi. Keza aynısını tıpkısı bir pozisyon da maçın sonlarına doğru olacak ve kalbi olan Fenerbahçelilerin acil yardım almasını gerektirecekti…

Fenerbahçe maçın son çeyreğinde artık işin ciddiyetini kavramış ve bir an önce gol atıp keyfine bakma moduna geçiş yapma isteği ile bastırıyordu. Ara sıra Antalyaspor da pozisyon bulur gibi yapıyordu.

Baskının arttığı dakikalarda artık golün geleceği aşikardı ancak direkler arasına girmesi gereken meşin yuvarlak ısrarla direklere tosluyor, sahadaki sarı lacivertlileri de deli ediyordu. Nöbetçi golcü nam oyuncu Semih boş pozisyonda golü attığında artık skorboard da maçın bitmesine az buçuk kaldı diyordu. O pozisyonda Guiza normal şartlarda kendisi vurabilirdi ancak iki gol kaçırmış olmanın dayanılmaz hafifliği ile Semih’e pas vermeyi tercih etti, iyi de etti. Yoksa maç facia ile sonuçlanabilirdi.

Hakemler vasat bir yönetim sergilediler. Fenerbahçe’nin ilk golü bana ofsayt gibi geldi. Ancak ne hikmetse LİG TV o golü ofsayt kamerasından tekrar göstermedi. Belki ben yanlış görmüş olabilirim, pozisyon tekrarı olmayınca kesin bir şey diyemiyorum. Buradan şu sonucu çıkaracak kıt akıllılara da peşin cevabımı vereyim. Ben ikinci defa izleyerek karar vereceksem bir seferde görmek zorunda olan hakem ne eylesin? Birincisi onun olduğu yerden görme şansımız yok zaten, ikincisi de onun görevi görmektir derim.

İlk yarının sonlarına doğru Antalyasporun bariz gol şansı içeren atağı da yanlış ofsayt bayrağı ile kesildi. İkinci yarıda daha feci hatalar gördük. Uğur Boral’ın ceza sahasında kaleci tarafından engellenmesi PENALTI olmalıydı. Çünkü kaleci ellerini kullanarak rakibine müdahale etti, yani normal vücut şarjı değildi. Ancak hakem ne hikmetse bunu es geçti, ilginçtir Fenerbahçeliler de itiraz etmediler.

Uzun lafın kısası Fenerbahçe hak ettiği bir galibiyet aldı. Belki zorlanarak oldu ama neticede oldu. Böylelikle tarihlerinde ikinci kez 7 de 7yi gördüler.

Antalyaspor kötü futbol oynadı. Necati ve Veysel etkisizdi. Bir tek Ali Zitouni etkiliydi. O da tek başına daha ne yapsındı. Fenerbahçe’de Emresizlik orta sahayı çökertmiş. Orta saha etkisiz kalınca Alex de istediği gibi oynayamadı. Kanatlar desen hiç çalışmadı. Gökhan Gönül eski performansını mumla aratıyor. Kazım golden sonra suskunluğa büründü. Guiza’ya artık ne diyelim. Ben hala İspanya’da gol kralı olduğuna inanmıyorum, bu kadar kötü bir golcü olmaz. Yatsın kalksın Semih’e dua etsin, o golü atmayaydı şimdi Guiza tartışılıyor olurdu (bence). Zaten adam okçuymuş, bizimkiler topçu anlamış :)))

Maçın üçlüsü:
Semih – Ali Zitouni – 3.kontenjan boş :)))
Maçın pozisyonu: Kazım’ın yardımcı hakeme işaret diliyle bir şeyler söylemesi eğlenceliydi, zaten o da orta hakeme bunu iletti. İlginç diyaloglar sarı kartla son buldu…
Maçın kompozisyonu: Yeşil sahada garip çizgiler vardı, acaba şifre mi barındırıyor ki diyerek maç boyun çözmeye çalıştım. Bir daha Dan Brown okumayayım bari :)))
Maçın bompozisyonu: Guzia ayağından kaçan iki gol. Biriksin biriksin, bonus olarak geri dönecektir.

Murat HACIOĞLU
 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..