Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '15

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe’ye Akhisar Şoku

Fenerbahçe’ye Akhisar Şoku
 

 

Akhisar Belediyespor, Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 2-1 yenerek haftanın en büyük sürprizine imza attı ve sarı- lacivertlilerin Kadıköy’deki 33 maçlık yenilmezlik serisine son verdi.

Akhisar, henüz 3.dakikada Gekas ile bulduğu pozisyonda golün sinyalini vermişti. Nitekim 5.dakikada Güray, muhteşem bir gol ile yeşil- siyahlıları 1-0 öne geçirdi.

Fenerbahçe bu golden sonra beraberlik için yüklendi. Ancak sarı- lacivertliler çok net pozisyonları değerlendiremediler. Özellikle Emenike, 13.dakikada iki metreden topu boş kale yerine dışarı vurdu.

Emenike’nin sola geçmesinden sonra Fenerbahçe daha etkili oynamaya başladı. 41. dakikada da Meireles yine güzel bir vuruşla Fenerbahçe’ye beraberliği kazandırdı.

Fenerbahçe, ikinci yarıda 65.dakikaya kadar baskılı oynadı. Ancak bu baskı gol getirmedi. Özellikle Emenike 52.dakikada topu mükemmel taşıyıp Gökhan Gönül’e güzel bir pas verdi. Ancak Gökhan Gönül, kaleyi karşısına aldığı bu müsait pozisyonda topu üstten dışarı attı.

Yaklaşık olarak 60- 65.dakikadan sonra Fenerbahçe oyundan düşmeye başladı. Roberto Carlos bu bölümde Lua Lua ve Vaz Te gibi tehlikeli futbolcularını oyuna aldı ve oyunu kendi sahasında kabul etmemeye başladı.

Bu bölümden sonra Fenerbahçe, orta alanda istediği üstünlüğü kuramadı. Yan toplarda da etkili olamadı.

Akhisar ise son bölümde Fenerbahçe atakları sonrasında hızlı çıkışlarla tehlike yaratmaya başladı. 83.dakikada Lua Lua’nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Gekas’ın vuruşunu kaleci Mert’in kurtarmasının ardından 89.dakikada yine Lua Lua’nın pasıyla Vaz Te, Akhisar’ın galibiyet golünü Fenerbahçe filelerine gönderdi.

Özetle, Roberto Carlos yaptığı değişikliklerle takımının maçı kazanmasında etkili oldu. İsmail Kartal’ın yaptığı değişiklikler ise derde derman olamadı.

Fenerbahçe’de Kuyt çok etkisizdi. Sow da çok gününde değildi. Bütün futbolcuların üzerinde özellikle erken gelen golden sonra bir gerginlik oluştuğunu gözlemledim.

Ancak maçın hakemi de bence karşılaşmanın seyrine çok etki yaptı. Özgür Yankaya, maç içinde Akhisarlı pek çok futbolcunun sert hareketini kartsız geçiştirdi. Takdir haklarını genellikle konuk takımdan yana kullandı. Ama en büyük hatasını maçın 49 ve 50.dakikalarında yaptı. 49.dakikada Emre’ye resmen hunharca giren Custodio’ya sarı kart gösterdi. Burada doğrudan kırmızı kart bile gösterebilirdi ama sarı kart olarak takdir etti. Buna eyvallah.

Ama 50.dakikada aynı Custodio, bu sefer Mehmet Topal’a hava topunda hem dirsek attı, hem de üzerine bindi. Bu pozisyon en azından sarı karttı ve Custodio’nun atılması gerekiyordu. Ama Özgür Yankaya bu pozisyonda kartına başvurmadığı gibi avantajı da oynatmadı ve oyunu kesti. Oysa Sow, kaleci ile karşı karşıya kalmıştı. Özgür Yankaya, bu hatasıyla skora doğrudan müdahale etti.

Özgür Yankaya, bunun dışında pek çok tartışmalı karar verdi ve bu pozisyonlar hep Fenerbahçe aleyhineydi.

Bu mağlubiyet ve Konya maçında Caner’in oynamayacak olması Fenerbahçe için bir handikap olacaktır. Sarı- lacivertlileri zorlu maçlar bekliyor. Konya’da üç puana ulaşmaları için Akhisar maçından kaynaklanan stres ve moral bozukluğunu bir an önce atmaları ve maça odaklanmaları gerekiyor. Konya ve Galatasaray maçları Fenerbahçe’nin şampiyonluk yolundaki şansını etkileyebilecek nitelik taşıyorlar.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..