Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '16

 
Kategori
Haber
 

Fidel Castro sonsuzluğa uçtu...

Fidel Castro sonsuzluğa uçtu...
 

Fidel Castro 90 yaşında hayata gözlerini yumdu. Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro'nun ölümünün ardından Küba Devlet Televizyonunda kardeşi Raul Castro ölüm haberini resmi olarak duyurdu ve Fidel Castro'nun vasiyetini açıkladı. Buna göre Castro'nun kendi isteği ile naaşının yakılacağı bildirildi

Fidel Castro hayatını kaybetti. Küba'nın eski devlet başkanı Fidel Castro 90 yaşında yaşamını yitirdi. Küba Devlet Başkanı Raul Castro devlet televizyonundan abisi Fidel Castro'nun ölüm haberini doğruladı. Raul Castro, Fidel Castro'nun naaşının kendi isteği üzerine yakılacağını ve bugün naaşın krematoryuma gönderileceğini duyurdu.

'FİDEL CASTRO'NUN NAAŞI YAKILACAK'

Küba Devlet Başkanı Raul Castro, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada abisi Fidel Castro'nun yaşamını yitirdiğini açıkladı. Duygulu konuşmasının sonunda Küba Devrimi'nin sloganı olan "Her zaman zafere doğru" diyen Raul Castro, Fidel Castro'nun naaşının kendi isteği üzerine yakılacağını ve bugün naaşın krematoryuma gönderileceğini duyurdu. Küba’da önümüzdeki birkaç gün boyunca ulusal yas yaşanacak.

“Bizim ve dünyadaki tüm mazlum halkların esin kaynağıdır Kemal Atatürk…”  diyen büyük insan; Kumandan Fidel Castro’nun elinden ödül almış ve evinde konuk olmuştum ve kendisiyle yaptığım özel röportaj Milliyet Gazetesinde yayınlanmış ve basında büyük yankı uyandırmıştı. (12 Aralık 1996, Havana).

Tüm dünyanın ve mazlum halkların başı sağ olsun… (Küba Uzak Değil, Dursun Özden, Belge Yayınları, 1997, İstanbul).

 

www.dursunozden.com.tr

 
Toplam blog
: 157
: 363
Kayıt tarihi
: 29.03.11
 
 

ÖZDEN, Dursun; (d: 21.10.1950, Niğde, Türkiye). Gazeteci, Gezi Yazarı, Şair, Belgesel Dursun Özde..