Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Fıfa’ya çağrı: Yerde yatan futbolcuyla 4. hakem ilgilensin

Fıfa’ya çağrı: Yerde yatan futbolcuyla 4. hakem ilgilensin
 

Gole giden atak engellenmesin.


Son zamanlarda hakemler futbolcuların sağlıklarıyla çok ilgilenir oldular. Bir maçta, oradaki tüm insanların sağlığı en öncelikli konudur elbette. Bir futbolcu yerde yatarken, maçı yöneten hakemin maçı durdurup o futbolcuyla ilgilenmesinden başka bir şey düşünülemez.

Bir takım gole giderken hakemin maçı durdurup, yerde yatan futbolcuyla ilgilenmesi, sağlık ekibini sahaya çağırması, yarım dakika sonra o futbolcunun sahanın en canlı oyuncusu olarak yürüyerek sahayı terk etmesi ve bir dakika sonra da sahaya koşarak girmesi seyirciyi çılgına çeviriyor. O sırada gole giderken akını kesilen takımın bir gol şansı engellenmiş oluyor.

Yerde yatan her futbolcunun gerçekten önemli bir durumu olup olmadığını hakemin anlamasını bekleyemeyiz. Hakem için yerde kıvranarak yatan her futbolcunun durumu ciddidir, ancak futbolda en önemli öğe goldür ve kötü niyetli bir futbolcunun bu hareketiyle golü engellemesi ne kadar fair-play’dir.

Son zamanlarda hakemlerin yerde yatan futbolcuları çok ciddiye almaları nedeniyle bu durumun kötüye kullanıldığını sık sık görmekteyiz. Kimi zaman hakemin durdurmasını bile beklemeden fair-play için diğer takımın oyuncularının dışarıya topu attığına tanık oluyoruz.

FIFA, futbolda bir kural değişikliğine gitmelidir ve 4. hakemin maç sürerken zaman zaman sahaya girmesine izin vermelidir. Hakem maçı sürdürürken yerde bir futbolcu yatar durumda olursa, hakem maçı kesmesin ve 4. hakem sahaya girip bu futbolcuyla ilgilensin. Böylece gole gidebilecek bir atak kesilmesin. Bu sırada top tehlikeli bölgeden uzaklaşmışsa hakem maçı durdurup sağlık ekiplerini çağırsın.

Yeni kural, kimi futbolculardaki bu kötü alışkanlığı bitireceği ve futbolun kötü niyetli oyuncular tarafından çirkinleştirilmesini önleyeceği için futbola önemli katkıda bulunacaktır.

 

Aydın Tiryaki
 28 Nisan 2013
 Ankara 

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..