Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

07 Nisan '18

 
Kategori
Güncel
 

Filistin Faciası

Filistin Faciası
 

Gazzeli çocukların gözyaşları gülümsemeye dönmeli


Filistin’de Müslümanlar azap içinde, nerede Müslüman varsa orada gözyaşı, kan, dehşet, vahşet, trajedi.  Elbet bunlar biz Müslümanlar için çok üzüntü veren acıklı olaylar. Din kardeşlerimiz katlediliyor ve biz üzülmekle kalıyoruz. Dün Cuma namazından sonra Gazze’de düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşünde şehit olan 15 kişi için taziyelerde bulunuyoruz. Çoluk çocuk öldürülüyor, sesimizi çıkaramıyoruz. Niye?! Çünkü Dünya üzerinde Müslümanlar olarak maddi manevi dayanışma sağlayamıyoruz. Olanlar karşısında, deve kafa tutamayan cüceler misali kalıyoruz.

İsrailliler Filistin'e yerleşirken geçici gibisine geldiler. Sonra işgalci olup kaldılar. Şimdi dağdan gelip bağdakileri kovuyorlar. Bunu nasıl yaptılar? Akıllarını ve para güçlerini birleştirerek… Allah herkese akıl vermiş kullanmasını bilene destekte oluyor Rabbim.

İsrailli faiz zengini, silah gücü onda, ekonomisi katmerli, para gücüyle itibarlı…  Lakin bizde de elhamdülillah iman gücü var. Biz de olmayan birliktelik ve aklımızı kullanamama. Taşla silahın üzerine yürünebilir mi, cılızken, besiliye kafa tutulabilir mi?

Ey Müslüman kardeşlerim önce akıl edeceksin, bu zalimin zayıf yönlerini keşfedeceksin, aklınla onu izana getireceksin. Bu süreçte iyi geçinmeye çalışacaksın, taş atıp kolunu yormayacaksın. Aklınla, mantığınla mıntıkanı koruyacaksın…

Rabbimden dualarla yardım da dileyeceğiz elbet. Allah zalime fırsat vermesin diliyoruz. Ama birliğimizi bozarsak, onlar için en büyük fırsat oluyor Müslüman her daim uyanık ve bilgili olmalı. Bilgi öğrenmeli, aklıyla hareket etmeli. Para bile akılla kazanılıyor. Bilmem anlatabildim mi?

Rabbim,
Bu rahmet aylarında huzurumuzu azaba çeviren tüm zalimleri sana havale ediyoruz. Sen Kahharsın! İsrail’in Gazzeli çocukların gözyaşlarında boğulduğu günü bize göster! Güç ver kardeşlerimize ve sabır yağdır üzerlerine!

Ya rabbi Filistin’i ümmet için kıyam yeri, ibadet yeri ve zafer mekânı kıl.

Ya rabbi okçular tepemiz olan Filistin Gazze’yi düşürme. Bizleri de koruyucu ve duacılarından eyle.

Ya rabbi Hz. İbrahim’e ateşi selamet kıldığın gibi, Filistinli kardeşlerimizi Siyonist İsrail’in zulmünden selamet kıl. Siyonistlerin saldırılarından kardeşlerimizi koru.

Rabbim Mübarek günler, mübarek mekânlar ve şehidlerimizin kanı hürmetine Müslümanlara birlik beraberlik, dirlik ve düzen ver. Filistinli kardeşlerimize zafer nasip et, âmin…

Ayfer AYTAÇayferaytac.com

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..