Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fındıklı sandviç kurabiye

Fındıklı sandviç kurabiye
 

KURABİYE


1 paket bitter çikolatayı 1 yemek kaşığı kakao ile birlikte benmari usulü eritelim.(su kaynatan bir tencerenin üzerine başka bir kap oturtarak çikolatayı içine döküp suyun buharı ile eritme yöntemi)

Bu arada, oda sıcaklığında yumuşak 150 gram tereyağını tezgahta elimizle yoğurarak iyice yumuşatalım. 2 yumurta, 1 fincan sıvı yağ, 3 su bardağı elenmiş un, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 fincan mısır nişastası, 1 paket kabartma tozu ve 1 pakette vanilya ekleyerek yoğuralım.

150 gram fındığı blenderda çekerek öğütelim ve yaptığımız hamura ilave ederek biraz daha yoğuralım.

Hamurumuzu streçe sararak yuvarlayıp 5-6 santim çapında düzgün bir silindir yapalım.

Streci sıyırıp alalım ve bir serçe parmağı kalınlığında dilimleyip (kalıpla dilediğiniz şekli verebilirsiniz) yağlı kağıt serilen tepsiye dizelim(ya da yağlanmış tepsi de olabilir).

180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirelim.

Bu arada yeteri kadar portakal marmelatın içine 1 adet limon kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.(dilediğiniz başka lezzet için değişik marmelatlar da kullanabilirsiniz)

Pişen her iki kurabiye arasına marmelat sürelim ve kapayarak çikolata sosuna yarısına kadar batırıp bir folye üzerine dizelim ve serin bir yerde sosun donmasını bekleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..