- Kategori
- Yemek - Mutfak
Bir Pazar şenliği

işte size harika bir köfte
Sevgili Arkadaşlar,
uzun süredir MB de yazamadım! Okulda yoğun günler, diğer bloglara ve okul sayfasına vakit ayırmak zorunluluğu derken yıl sonu yaklaştı.
Dün pazar gününü sevgili kuzenlerim Eser ve Sinan'ın evinde İçli köfte partisi ile geçirdik! Bayram nedeniyle ziyaretimize gelen Doğan ağabeyim, Jan yengem, Emine hanım teyze, Müşfika teyze, annemle ben buluştuk! İçli köfteyi Jan ablam liderliğinde Sinanla birlikte yaptılar, afiyetle birlikte yedik! Fotoğraflamak ve sizlerle paylaşmak bana düştü;) Malum yeni yıl yaklaşıyor, tarif işinize yarayabilir.
MALZEMELERİ KÖFTE İÇİ VE DIŞI İÇİN AYRI AYRI YAZDIM
Köfte içi
Malzemeler
1Kilo yarım yağlı çekilmiş et
1 kilo kuru soğan
1 paket margarin
200 gr ceviz içi
Yarım demet maydanoz
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Tencerede çekilmiş et ocağa konulur, kendi suyunu çekinceye kadar karıştırılır. Margarin ilave edilir. Birkaç dakika ateşte çevrilir, küçük doğranmış soğan ilave edilir.10 dak kavrulur. Kıyımış ceviz ve maydanoz eklenir, tuz bahar biber isteğe göre karıştırılarak eklenir, ateşten indirilir. Soğumaya bırakılır. İyice soğuduktan sonra dolapta bekletilir. (yağının donması gerekir)
KÖFTE DIŞI
Malzemeler
Yarım kilo özlü yağsız çekilmiş et
1 küçük paket ince bulgur
1 çay bardağı irmik
2 yumurta
1 çorba kaşığı un
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Yarım kilo et ve 750 gr bulgur geniş yayvan bir kapta baharat ve tuz ilavesiyle 10 dakika ovalanarak birbirine yedirilir ( bir tas içinde su bulundurunuz) azar azar su ilavesiyle yumuşatarak 10 dakika yoğurunuz. İrmik, yumurta, un ilave ediniz. 10 dakika daha yoğurunuz. Yoğurduğunuz kapta toparlayınız. Cevizden biraz büyük parçalar kopararak avuç içinde yuvarlayınız. Sol avucunuzda birer birer sağ başparmağınız veya işaret parmağınızla çatlatmadan açınız (mümkün olduğunca ince 3 veya 4 mm) içine yaklaşık 1 kaşık
soğutulmuş harç ekleyiniz. Açılan köfte ağzını toplayarak kapatıp düzeltiniz. Tepsiye diziniz. Bu malzemeden 35 adet köfte yapabilirsiniz.
Geniş bir tencerede su kaynatınız, az tuz ilavesiyle , yarım limon sıkınız. Kaynayan suya köfteleri atınız suyun yüzüne çıkınca (kaynadıktan sonra 1 dak) köfteleri süzerek servis tabağına alınız.
Afiyet olsun…
L.G.E