- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fırın Sütlaç
Malzemeler:
2 kg.süt
1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç+2 su bardağı su
1 çay bardağı şeker(arzuya göre biraz daha ekleyebilirsiniz)
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
Pirinci yıkayıp bir tencerede 2 bardak su ile pişirin.
Pirinçler suyunu çekince sıcak sütü ve şekeri ekleyip kısık ateşte yaklaşık 30 ila 40 dk.kadar pişirmeye devam edin.
Yumurta sarısı ve nişastayı , 1/2 çay bardağı süt veya su ile özleştirin.Yavaşça karıştırarak tencereye ekleyin.1-2 dk.daha ocakta tutup, bir kepçe yardımıyla kaselere boşaltın(kepçeyle karıştırarak alın ki, pirinçler eşit dağılsın)
Bu aşamadan sonra üzerlerini kızartmak istemiyorsanız ılıtıp, üzerini steçle kaplayıp dolaba kaldırın.Yoksa kaseleri fırın tepsisine yerleştirin.Üzerlerine birer fiske toz şeker şerpin.Fırın ızgarasında üzerlerini hafifçe kızartın.
Soğumasını bekleyip;üzerini streçle kaplayıp buzdolabına yerleştirin.Servis yaparken düğülmüş fındık ile süsleyin.
2 kg.süt
1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç+2 su bardağı su
1 çay bardağı şeker(arzuya göre biraz daha ekleyebilirsiniz)
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
Pirinci yıkayıp bir tencerede 2 bardak su ile pişirin.
Pirinçler suyunu çekince sıcak sütü ve şekeri ekleyip kısık ateşte yaklaşık 30 ila 40 dk.kadar pişirmeye devam edin.
Yumurta sarısı ve nişastayı , 1/2 çay bardağı süt veya su ile özleştirin.Yavaşça karıştırarak tencereye ekleyin.1-2 dk.daha ocakta tutup, bir kepçe yardımıyla kaselere boşaltın(kepçeyle karıştırarak alın ki, pirinçler eşit dağılsın)
Bu aşamadan sonra üzerlerini kızartmak istemiyorsanız ılıtıp, üzerini steçle kaplayıp dolaba kaldırın.Yoksa kaseleri fırın tepsisine yerleştirin.Üzerlerine birer fiske toz şeker şerpin.Fırın ızgarasında üzerlerini hafifçe kızartın.
Soğumasını bekleyip;üzerini streçle kaplayıp buzdolabına yerleştirin.Servis yaparken düğülmüş fındık ile süsleyin.