- Kategori
- Yemek - Mutfak
Domates Yemeği
Yemeklerimizin vazgeçilmezi mis kokulu domateslerin Amerika'dan 16.yüzyılda Avrupa'ya geldiğini;kırmızı renginden dolayı zehirli sanıldığını;yıllarca süs bitkisi olarak soylular tarafından yeyiştirildiğini ;19.yüzyılın sonlarında Türkiye'ye geldiğini,o zamanlar yeşilinin makbul sayılıp,kızarınca çürüdüğü zannedilip atıldığını;20. yüzyılın ikinci yarısından sonra yaygın üretim yapıldığını,ve dünya 3.olduğumuzu biliyor muydunuz?Ben bilmiyordum!En çok,bu kadar sık kullandığımız,mutfağımızda çok önemli bir yere sahip bu meyvenin, Anadolu insanının, daha 50-60 yıl önce tanıştığına inanamadım. Güzelim kırmızıların en lezzetli zamanı iken,hafif bir yemeğe ne dersiniz? Malzemeler:
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=363
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=363