Malzemeler:
7 adet orta boy yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik irmik-üzerine 1 parmak kadar un-üzerine 1 parmak kadar mısır nişastası(hepsi birlikte 1 su bardağı olacak şekilde)
1/2 paker kabartma tozu
şerbeti:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şekeri ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.Ateşi kısıp 20 dk. kısık ateşte kaynatmaya devam edin.Limon suyunu ilave edip,1 dakika daha bekletip ateşten alın.
İrmiği unu ,nişastayı bardaktan bir kaseye boşaltıp,kabartma tozu ile iyice karıştırın(irmik ve un birbirine tamamen karışmalı)Yumurtaları 1 fiske tuz ilavesiyle mikserde 4-5 dk. iyice koyulaşana dek çırpın.Tahta kaşıkla,karışımdan azar azar ilave edip,alt üst ederek yavaşça karıştırın.26 cm. çapındaki,yağlanmış, yuvarlak bir tepsi veya borcama(kenarları yüksekçe)boşaltın.
160 derecede ısıtılmış bir fırının orta rafında(3.) 30-35 dk. pişirin(üzeri pembeleşene dek)Kürdan ile kontrol yapıp fırından alın.6-7 dk. sonra soğuğa yakın ılık şerbeti üzerine gezdirin.Şerbeti çekince dilimleyip servis yapın.
Not:Eğer daha büyük bir tepsiye yerleştirecekseniz;yumurta ve diğer malzemeleri buna göre artırmanız gerekir.Örneğin;
9 yumurta ile yapacaksanız:
8 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
yine yarım paket kabartma tozu kullanın.
12 yumurta ile yapacaksanız:(
buradaki borcam tepsiye göre)
11 yemek kaşığı irmik
1,5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
<ımg height="375" src="http://www.defneyapragi.com/Dosyalar/Resim/1E4_revani_2.jpg" width="500" border="0">
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=287ımg>