- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fırında çinekop balığı

Lüfer balığının küçük hali olan çinekop balığı pişirildiği zaman son derece lezzetli ve yemesi hafif bir balıktır. Çinekop balığını fırında pişirirsek içindeki omega 3 gibi faydalı maddeleri yok etmemiş oluruz. Fırında pişirdiğimiz balıkların lezzetli olması için balıkların içinin yumuşak ve derisinin pişirilirken kurutulmamış olması gerekir. Balıkları pişirmeden önce derisini ve içini tuzlayıp biraz da derisinin altını ve üstünü yağlarsak tadına doyamayacağınız bir balık lezzeti elde etmiş olursunuz.
Malzemeler:
1 kilo çinekop balığı
Balıkların derisini yağlayacak kadar zeytinyağı
Balıkların içini ve üst derisini tuzlayacak kadar tuz
6-7 tane kiraz domates
Yapılışı:
Yıkanan balıkların suları süzdürüldükten sonra balıkların içinin ve derilerinin güzelce tuzlanması gerekir. Tuzlanan balıklar tepsiye dizilir ve üzerlerine zeytinyağı sürülür. Arzu edenler balıkları tuzladıktan sonra üzerlerine kırmızı pul biber, kekik, biberiye serpebilir ayrıca balıkların yanına kiraz domatesler koyup pişirebilirsiniz.
220 derece hararetteki fırında balıkların derilerini kurutmadan pişirmeliyiz yoksa balıkların tadı kaçar. Balıkların derisi hafif buruşunca balıklar pişmiştir ve fırında çinekop balığı servise hazırdır.
Yeşil soğan veya kuru soğan, roka gibi yeşilliklerle balıkları servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.