- Kategori
- Yemek - Mutfak
Patlıcan kebabı

Kış mevsimi gelse de çok sevdiğimiz patlıcan yemeklerinden vazgeçemiyoruz. Aslında patlıcan kebabı sadece baharatlanmış kıyma ile yapılır ama bu sefer değişiklik olsun diye patlıcanların arasına köfte hamuru koydum.
Patlıcanların fırında pişmesi uzun bir süre alıyor onun için yüksek ısıda 240 derecede pişirmenizi tavsiye ederim. Pişirirken tepsinin üzerini yağlı kağıtla kaplayıp onun da üzerini alüminyum folyoyla kapatırsanız patlıcanlar daha çabuk pişer, patlıcanların üzerinin kızarması için de kağıtları çıkarıp bir müddet üstü açık pişirmeniz gerekir.
Malzemeler:
1 kilo patlıcan
1 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcanların siyah suyunun çıkması için 1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
1 su bardağı domates sosu
Köfte hamuru için
500 gram kıyma
Bayat ekmek (5 dilim)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz, kimyon, kekik, nane, pul biber, karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanlar önce yıkanır, alaca soyulur ve iki parmak eninde kesilerek tuzlu ve şekerli suda yirmi dakika bekletilir. Patlıcanları siyahlaşan suyundan arındırmak için tekrar suyla yıkayın.
Köfte hamurunu yoğurun ve yuvarlak şekiller vererek patlıcanların arasına koyarak tepsiye dizin ve en üstteki patlıcanları tuzlayın .
Patlıcanların dibini kaplayacak kadar sıcak suyun içinde biber salçasını, domates sosunu ve 4 çorba kaşığı zeytinyağını ve salçayı karıştırarak eritin ve patlıcanların üzerinden tepsiye dökün. Tepsinin üzerini önce yağlı kağıtla ve yağlı kağıdın üzerini de alüminyum folyo ile kapatarak 240 derece ısıdaki fırında 1 saate yakın pişirin. Patlıcanlar yumuşayınca kağıtları çıkarın, patlıcanları bir müddet daha pişirerek üzerinin kızarmasını sağlayın. Patlıcanların pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.