Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

17 Ağustos '11

 
Kategori
Balıkçılık
 

Fırında kefal nasıl yapılır

Fırında kefal nasıl yapılır
 

Balık pazarından , karnı ve pulları temizlenmiş olarak aldığınız 4 adet orta boy Kefal'i , eve geld


Balık pazarından, karnı ve pulları temizlenmiş olarak aldığınız 4 adet orta boy kefali, eve geldiğinizde tekrar kanları ve pulları gidinceye kadar iyice tatlı su ile yıkayınız ve sularının süzülmesi için de 10 dakika kadar süzgeçte veya havlu kağıtta bekletiniz. 

Suyu süzülmüş olan kefallerin içini ve dışını tuzlayınız, karabiberleyiniz ve oda sıcaklığında 15 dakika kadar dinlendiriniz. 

Diğer taraftan;
Balıkları alabilecek büyüklükteki bir fırın tepsisine, balıkların üstünü örtebilecek büyüklükte bir yağlı kağıdı seriniz. Halkalar halinde kestiğimiz 2 baş kuru soğanları kağıdın üzerine, balıkların alt kısımlarının kağıda temasına mani olacak tarzda diziniz. Soğanların üzerine balıkları bir ters, bir yüz olacak şekilde yerleştiriniz. 2 çay bardağı su, 1 çay bardağı zeytinyağını balıkların üzerine dökünüz. Bir adet limonu sıkıp suyunu tepsiye ilave ediniz ( arzuya göre, limonu dilimler halinde de kesip balıkların üzerine de yerleştirebilirsiniz). Ardından tekrar tuz ve kararınca karabiber serpip balıkların üstünü, hava almayacak tarzda yağlı kağıt ile kapatınız. Daha önceden 180 dereceye kadar ısıtılmış olduğunuz fırınınıza tepsiyi sürünüz. 

Pişme süresi yaklaşık 40 - 50 dakikadır. Balıkların piştiğini yağlı kağıdın hafifçe kavrulmaya başlaması ile anlayabilirsiniz. Afiyet olsun. 

kaynak:nurideniz ( balıkçı reisi ) 

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara