Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '14

 
Kategori
İnternet
 

Firmalar Bayilerinden nasıl ödeme topluyor ? İşte Online Tahsilat Sistemi

Firmalar Bayilerinden nasıl ödeme topluyor ? İşte Online Tahsilat Sistemi
 

E-tahsilat Yazılımı


E-tahsilat sistemleri online kredi karı tahsilatı yapılmasını sağlayan ve ileri derece güvenlik önlemleri ile donatılmış siteler. Yazılımlarda kullanılan özellikler sayesinde firmalar sıkıntısız bir şekilde kendi sistemleri üzerinden bütün tahsilatları yapabiliyorlar. Eksi tahsilat tekniklerini kullanarak hata üzerine hata yapmak yerine e-tahsilat yazılımları ile çaylarını yudumlarken dahi cep telefonları aracılığı ile tahsilat yapabiliyorlar. Bu durum binlerce firmanın bu sistemi kullanarak başta finans ve muhasebe departmanları olmak üzere genel işleyişlerini direk olarak iyileştirmelerine sebebiyet veriyor.
 
E-tahsilat sistemleri sayesinde firmalar hem bayilerinden hem de bayilerinin mağazalarına gelen müşterilerinden online kredi kartı tahsilatı yapabiliyor. Yapılan tahsilatlar firma yetkilisinin sunmuş olduğu özelliklere göre tek çekim, taksitli, dövizli ya da tekrarlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Peki bu sistemlerin genel özellikleri neler ?
 
Yönetim paneli üzerine odaklı online ödeme sistemi
 
Sistem özel bir ödeme sayfası ve bu sayfanın yönetilebildiği özel bir yönetim paneli üzerine odaklı. Firmanın bankalara başvuru yaparak aldığı sanal pos kurulumları ileri derece güvenlik önlemleri alınarak ödeme sayfasına entegre ediliyor. Yönetim panelleri sayesinde yapılan her ödemenin anlık olarak kayıtları tutulabiliyor ve aynı zamanda istenildiği anda işlem raporları çıkartılabiliyor. Muhasebe programları ile yapılan entegrasyonlar sayesinde de faturalandırma işlemleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.
 
Firma özel yetkilendirmeler yapabiliyor
 
Firma yöneticisi bu sistemde ana yetkili. Bayilerine özel olarak ödeme kanalları açabiliyor. Yetkilendirmeleri ise yönetim paneli aracılığı ile kendisi belirliyor. Bayiler mağazalarına gelen müşterilerinden bu online ödeme sistemini kullanarak kredi kartları ile ödeme alabiliyor. Bu sayede her bayinin ayrı ayrı fiziksel pos kullanma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Ve aynı zamanda ödeme alınan hiç bir işlemle ilgili herhangi bir hata yaşanmıyor. Müşteriler kredi kartları ile ödeme yaptığı anda hem firma yöneticisine, hem bayiye hem de ödeme yapan müşteriye alınan ürün ve yapılan ödeme ile ilgili bilgilendirme mesajı gönderiliyor.
 
E-tahsilat sisemlerini kullanan firmalar
 
Şu anda Türkiye’de bu sistemi 1000'in üzerinde firma kullanıyor. Bu sistemi kullanan firmalar bayilerinden ödemelerini toplarken hiç bir zorlukla karşılaşmıyor çünkü sistem onların adına tahsilat yapıyor. Firma yöneticisi, bayiler ya da müşteriler internete bağlanabilen cep telefonları ya da tablet bilgisayarları üzerinden de bu sistemin takibini gerçekleştirerek ödeme ya da tahsilat yapabiliyor.
 
E-tahsilat sistemleri tahsilatların yapılacağı bir ödeme sayfası ve bu ödeme sayfasının yönetileceği bir yönetim panelinden oluşuyor. Firm abayileri yetkili olarak, müşterileri de ödeme yapabilmek için giriş yapabiliyor. Sisteme anasayfa üzerinden kayıt yapılabiliyor. Örnek olarak bir müşteri bir bayiden 100 TL değerinde bir ürün satın alacak. Bayi aracılığı ile ya da kendisi üye olarak sisteme giriş yapıyor. Ödeyeceği tutarı yazıyor ki bu tutarı firma yetkilileri otomatik olarak ayarlama imkanına sahip. Ardından müşteriler istenmiş olan bilgileri yazarak kredi kart bilgilerini giriyor ve ödemesini tamamlıyor. İşlem bu kadar kısa sürüyor. Arka planda saniyeler içerisinde çalışan sistem sayesinde alınan ödeme firmanın sanal pos hesabına aktarılıyor. Yapılan ödeme ile ilgili detaylar ise yönetim panelinde bulunan üyelik işlemleri alanına aktarılıyor.
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..