Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Futbol nereye

Futbol nereye
 

Bursa Spor, sezonu şampiyon olarak bitirirse, Türk futbolu kademe mi atlayacak. Geçtiğimiz sezon, Sivas Sporu şampiyon yapanlar, bu sezon da Bursa Sporu şampiyon yapacaklar. Türk futbolu, 45 basamak birden yükselecek. Bu durum, eşyanın tabiatına aykırı düşmez mi? Gelecek sezon ne olacak? Bursa Spor, bir yandan şampiyonlar liginde oynarken, bir yandan da, küme düşmemeye mi oynayacak. Futbolumuz, böyle mi kalkınacak. Alt yapı, tesisleşme, futbol kültürü, olmadan, nereye kadar gidebiliriz? Futbol federasyonumuza siyaset bulaşmışken, Her hakemin, bir takımı varken, Gördüklerine değil, görmediklerine düdük çalarlarken, nereye kadar?

Bir yanda, milyonları harcayanlar, milyonlarca taraftarı olanlar, diğer yanda, naklen yayın parası ile geçinenler. Üç büyükler olmasa, naklen yayın gelirinin ne olacağını hesap eden var mı? Üç büyüklerin maçlarının dışında kalan maçların, reytingi ne kadar? Bütün bunları göz ardı edip, İstanbul, Anadolu ayırımından, ne umuluyor? İstanbul, Bizans oldu da, bizim haberimiz mi olmadı? AKP politikalarına göre, Anadoluyu da, ikiye bölmemiz lazım, Sivasa kadar, Sivastan sonra. Futbolumuz, böyle mi kalkınacak?

Bu günlerde, bir şike soruşturması yürütülüyor. Soruşturmaya göre, şikede adı geçen kulüpler, İstanbul kulüpleri mi, Anadolu kulüpleri mi? Anadoluda, futbol kulüplerini kimler yönetiyor? Nasıl yönetiyor? Bu kulüplerin mali yapıları ne? Futbolcular paralarını alabiliyorlarmı? Tesisleri, alt yapıları, ne durumda? Anadolu, neye göre, neden, İstanbula karşı? Bütün bunları masaya yatırıp konuşacak, aklı selim sahibi biri yok mu? Futbol federasyonumuz da, sırtını üç büyüklere dayamış, tuzunu kurutmuş, Ahkam kesiyor. Üç büyükler, kendi yayın şirketlerini kurup, havuzdan çıksalar, haliniz ne olur?Eğri oturun, ama doğru düşünün. Oluk, oluk akan parayı, futbola yatırın. Lisanslı futbolcu sayımızı artırın. Futbolu okullara sokun. Semt sahalarına yönelin. Mahalle takımlarına ve okul takımlarına antrenörler atayın. Taraftarları eğitin. Futbol kurallarını öğretin. Şiddeti kesinlikle önleyin. Siyasetten uzak durun.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..