Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '11

 
Kategori
Futbol
 

Futbola düşen bomba! Şike...

Futbola düşen bomba! Şike...
 

Futbolumuz şike depremi ile sarsılıyor…  

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu, kulüp yöneticisi İlhan Ekşioğlu ve Muhasebe Müdürü ile birlikte 12 ildeki birçok kulüp yöneticileri ve Fenerbahçe’den Emenike, Sezer Öztürk, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, oyuncu Ümit Karan gibi oyuncular dâhil toplamda 40 kişi gözaltına alındı.  

Soruşturmanın nedeni ŞİKE!..  

Soruşturulan maçlara bakılacak olursak; Eskişehir-Trabzonspor, Karabükspor-Fenerbahçe, Sivasspor-Fenerbahçe maçları soruşturuluyor.  

Eskişehirspor-Trabzonspor maçında Fenerbahçe’nin teşvik pirimi verdiği iddia ediliyor. Yani Trabzonspor’un Eskişehirspor’u yenememesinin nedeni, Eskişehirsporlu futbolcuların aldığı teşvik pirimiymiş.  

Aslında Fenerbahçe’nin oynadığı tüm maçlar gözaltına alınıp, soruşturuluyor.  

Soruşturmanın gizliliği nedeniyle ortalıkta delil görünmüyor. Göz altıların bir ihbarla mı başladığı, yoksa yapılan bir istihbari çalışma neticesinde mi başlatıldığı hala belli değil.  

Soruşturmanın neticesini bekleyip göreceğiz.  

Örneğin Karabükspor-Fenerbahçe maçında oynamadığı gerekçesiyle gözaltına alınan Emenike, Trabzonspor maçında da oynamadı. Fenerbahçe’ye kök söktüren Karabüksor, ligin son maçı olmasından olsa gerek Trabzon maçında sahada gezinip(!) Trabzonspor’dan 4 gol birden yedi. Sivasspor-Fenerbahçe maçı ise 4-3 bitti. Sivasspor Fenerbahçe’ye 3 gol attı, Karabükspor gol bile atılamadı.  

Fenerbahçe’nin maçları mercek altına alındığına göre, bir ihbar neticesinde gözaltı kararlarının verildiği anlaşılıyor.  

Soruşturmaya izin veren Özel Yetkili Mahkeme, şu gerekçeyle gözaltı ve arama kararı veriyor: Organize suç örgütü kurmak, üye olmak, teşvik pirimi vermek, şike yapmak…  

Soruşturma sonunda gerçeğin ortaya çıkacağını umut ederek, gelişmeleri dikkatle izliyoruz  

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..