Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Futbolun kara mizahçısı

Futbolun kara mizahçısı
 

Sistem futbolunun uygulayıcısı.


“Baktığın zaman Alman takımı, baktığın zaman Fransız takımı... İsim olarak Avrupa'nın en iyi iki liginden ikisi... Ama ahı gitmiş vahı kalmış bir Marsilya, ahı gitmiş vahı kalmış bir Mönchengladbach...”

Fenerbahçe’nin Avrupa ligindeki rakipleri için Fotomaç’da haftalık yorumunda böyle demiş her şeyi bilen büyüğümüz  Sayın Hıncal Uluç.

Ben de merak edip baktım. Bu takımlar liglerinde ne durumda diye. Marsilya Fransa liginde ikinci durumda.Mönchengladbach. İse kendi liginde 11. durumda. Yani Hıncal Uluç’un ahı gitmiş vahı kalmış dediği takımların durumu bu.  Bu ligler zorluk derecesi açısından Avrupa’nın ilk beş ligi içersinde yer alıyor.

Sonra Şampiyonlar liginde Galatasaray’ın rakiplerine baktım. Braga Portekiz liginde 3.durumda Cluj ise Romanya liginde 5.durumda.Bu liglerin Avrupa’da esamesi okunmuyor. M.Unıted ise malum İstanbul’a genç takımı ile geldi. Adamların sahada yer alan futbolcuları içersinde 23 yaşında kimse yok. 18-22 yaş arası futbolcularına yer verdiler.

Değerli büyüğümüz  Galatasaray için destanlar yazarken Fenerbahçe için yukarıda ki yorumları rahatlıkla yapabiliyor. Eh ağzından bir kere Aykut Kocaman kötü hoca lafı çıkmış bir kere. Ona göre de fatih Terim Türkiye’nin en büyük çalıştırıcısı hatta Türkiye üstü bir hoca.

Ve devam ediyor üstadımız. Hakemler sezon başından beri Fenerbahçe’ye yol verirken Galatasaray ise puanları aslanın ağzından alıyor ona göre ve şu ifadeleri kullanıyor.

“Bundan sonra Fenerbahçe arkasına da bu medya ve hakem rüzgârını aldıktan sonra çok rahat gider. Fatih Terim'in bütün puanlara çok dikkat etmesi lazım. Galatasaray'ın puanları aslanın ağzında, Fener'in puanları kuş gibi uçuyor...”

Uzun zamandır kara mizah türünde böyle bir eser okumamıştım. Her şeyi tersine göstermek diye buna denir işte.

Siyasette RTE, sporda Hıncal Uluç. “Sezon başından bu yana her maçta Galatasaray ne zaman sıkışsa Hakemler  yetişiyor gibi bir görüntü var” diyen de kendisi.

Ama o zamanlar FB tehlikesi yoktu. FB gerilerde kalmış, iç sorunları ile boğuşuyor doğal olarak tehlike arz etmiyordu. Şimdi ise takım kendini toparlamış, sistem takımı olarak hızla yol almaya başlamıştı. 3 hafta sonunda Avrupa liginde gurubu lider bitirmeyi garantileyip Türkiye de ise ikinciliğe çıkıverdi. Üstelik bunu çok kötü hoca denilen Aykut Kocaman ile başarmıştı.

İşte burada dananın kuyruğu kopuyor. Türkiye’de birkaç hocanın dışında sistem futboluna inanan yok. Herkes Fatih Terim etkisi altında  futbolcuya dayalı kaos futbolunu uygulamaya çalışıyorlar. Hector Cuper Orduspor’da, Ersun Yanal Eskişehir’de, Aykut Kocaman ise Fenerbahçe’de ısrarla sistem futbolunu savunuyorlar ve bunu uygulamaya çalışıyorlar. Samet Aybaba da doğrusu bu yolda hızla ilerliyor. Bütün bunlar büyük Fatih Terim’in açıklarını ortaya çıkarıp kaos futbol anlayışının ne kadar sakat bir anlayış olduğunu ortaya koyuyor ya Hıncal Uluç işte buna tahammül edemiyor. Bu nedenle her şeyi tersyüz edip medyadaki Galatasaray gücünü de kullanarak  FB’ye veryansın ediyor.

Ancak korkunun ecele faydası yok. Artık tarih kendi yolunda yürüyor. Fatih Terim’in futbol anlayışı iflas edeli çok oldu. Querasma transferi ile iflas eden futbol anlayışını nefes aldırmaya çalışıyor ama Q7 değil kim gelirse gelsin bu anlayış bitti. Fatih Terim devri kapandı.  Artık dönem Aykut kocaman, Ersun  Yanal gibi sistem futbolunu savunan hocaların devri. Hıncal Uluç  her hafta sayfalar dolusu  FB’ye kinini kussa da bu değişmeyecek. Tarihin akışının önüne geçmeye kimsenin gücü yetmeyecek.

Sizinde gücünüz yetmeyecek sayın Hıncal Uluç. İşte burada yazıyorum. Çok değil Mart veya Nisan aylarında Aykut Hoca için şunları yazacaksın. “Aykut Kocaman kötü hocaydı ama son zamanlarda kendini çok geliştirdi ve iyi bir hoca oldu” . Bunu yazdığın gün ben sadece kasıklarımı tutarak sana güleceğim.

Ali İhsan Uğuz

28.11.2012

 
Toplam blog
: 72
: 2174
Kayıt tarihi
: 11.04.08
 
 

3 Ocak 1958 doğumluyum. S.Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışmaktayım. Edebiyat ve sinema ilgim ..