Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray: 1 - Juventus: 0. Juventus kar savaşını kaybetti

Galatasaray: 1  -  Juventus: 0. Juventus kar savaşını kaybetti
 

 İki gündür İstanbul TT Arena’da bir kar savaşı sürüp gidiyordu. Bu maç oynanır, bu maç oynanmaz.  Juventus’un Teknik direktörü Conte ısrarla bu maçın yapılmamasını istiyordu. Bütün tartışmalardan sonra;
dün yarıda kalan maç , bu gün saat 15.00’de başlayarak yeniden oynandı.

Aslında hakem dün maçı erteledi ama o sahada futbol oynanması da çok zordu , bunun en büyük nedeni de  sahanın çok ağır olmasından dolayı her an ciddi bir sakatlığın beklenebileceği korkusu idi.  Bundan dolayı da dün (10.12.13) maçın ertelenmesi bir bakıma da futbolcular da mutlu oldular.

Takımlar :

Galatasaray : Galatasaray: Muslera, Eboue, Gökhan, Chedjou, Riera, Burak, Ceyhun, Melo, Selçuk, Sneijder, Drogba.
Teknik Direktör : Roberto Mancini

Juventus : Juventus: Buffon, Barzagli, Chiellini, Bonucci, Marchisio, Lichtsteiner, Pogba, Vidal, Tevez, Asamoah, Llorente
Teknik Direktör :  Antonio Conte

Değerlendirme:

Dünkü  (10.12.13) Galatasaray Juventüs maçı ağır hava ve saha şartları dolayısıyla ertelenmişti. Aslında bugünde hava soğuk ve kar yağışlı olmasına rağmen, taraflar maçın bu gün yapılması konusunda anlaştılar, UEFA’ da izin verdi.

Fakat işin ilginç yanı , bu iki takım arasındaki önceki diğer maçların da çeşitli nedenler yüzünden 1998 ve 2003 yıllarında de bazı siyasi nedenlerle  ertelenmiş olmasıydı.

Galatasaray hava şartları nedeniyle bugüne ertelenen karşılaşmada,  balçık deryasına dönen sahada  İtalyan devi Juventus'u 1-0 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura yükseldi.

Çamur deryasında sahada hareket etmekte çok zorlanan oyuncular, nihayet Galatasaray’lı Wesley Sneijder’in  85.dakikada attığı golüyle galibiyeti getirdi.

Bu maçta kaliteden söz etmek abesti. Ama Galatasaray ağır bir sahanın ve havanın şartlarına göre ne yapmaları gerekiyorsa onu yaptılar ve bunu da sonuca yansıtmayı bildiler.  Sonuçta Galatasaray’lı taraftarlar sahadan geniş ölçüde mutlu olarak ayrıldılar. Çünkü Galatasaray hem gelip gelmiş böylece de 2.Tur’a atlamıştı. Bundan sonra ,saha ve stat konularında konuşmak boşunaydı. İnşallah bu güne kadar yapılmayanlar bundan sonra yapılıp gerçekleştirilirdi.

Bu galibiyet üzerine Başkan Ünal Aysal tarafından açıklanan, , Juventus'u yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura yükselen Sarı-kırmızılı oyunculara prim müjdesi herkes tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.  Öğrenildiğine göre oyunculara verilecek prim 1 milyon euro olacak.


B Grubu’nda son puan durumu şöyle:

Buna göre Real Madrid 16 puanla Birinci, Galatasaray 7 puanla ikinci olarak Grup’da başarılı olarak tur atladılar .

Galatasaray’a, bütün oyuncularına ve bu galibiyeti getiren yöneticilere tebrikler  sunuyoruz. Ve daha nice başarılar beklediğimizi belirtiyoruz.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..