Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray- H.Berlin maçı ve Skibbe

Galatasaray- H.Berlin maçı ve Skibbe
 

Konuya Uygunluğu


Futbolun çok bilmişleri yine iş başında. Skora göre yorumlar, çamur atmalar, kendisinin futbolu en iyi bildiğini iddia edenler almış başını gidiyor. Dün akşam Galatasaray’ı H.Berlin maçında çok dikkatli şekilde izledim. Hani şu hakkında “Amatör bir takım bile yönetemez, bu adamı nerden buldunuz, bu adam hoca falan değil GS’ye iki gömlek küçük geliyor yada bu adamı derhal gönderin diye yerin dibine sokulan Skibbe’nin takımını.

Sezon başında Gs’nin bir iki maçını seyretmiştim ama onlar elbet ölçü değildi.Adam daha takımın başına yeni gelmiş bilmediği bir ortam. Daha futbolcularının bile adını bilmiyor (Aragones gibi). Yine özellikle orta sahada takıma dinamizm kazandıracak bir çok futbolcusu sakat (Tıpkı Fenerbahçe de olduğu gibi). Dedim ki bu kadar yerin dibine sokulan neredeyse ayağındaki donun rengine kadar eleştirilen bir adamın takımı nasıl bir bakayım. Maçı bu gözle seyrettim.

Maç başladı, dakikalar geçtikçe sahada mükemmel bir Galatasaray ortaya çıktı. Takım yardımlaşması üst düzeyde (Bu çok önemli). Topu kaptırdıkları zaman herkes ne yapacağını iyi biliyor ve topu kaptıkları zamanda herkes nereye gideceğini nereye koşacağını da iyi biliyor. Bütün bunları şundan yazıyorum. Bir takımın belirli bir futbol felsefesinin olup olmadığını gösterir ve sistem dediğimiz olgunun o takımda varlığının da aynı zamanda göstergesidir. Bütün bunlar Galatasaray da fazlası ile vardı.Üstelik Milan Baros ve Arda dün akşam kötü oynamalarına rağmen Galatasaray maçın büyük bir bölümüne hakimdi. Alman ligi üçüncüsü ve Vorolin gibi bir stara rağmen H.Berlin özellikle ilk yarı hiç bir şey yapamadı.İkinci yarı maçın başlarında ve sonlarında biraz etkili olsalar da sonuç alacak cinsten değildi.

Aylardır yerin dibine sokulan adamın takımı takır takır top oynuyordu. İyi de neden eleştiriliyordu ki bu adam. Ha evet her zaman ki gibi skor yorumcuları ve sistemden bi haber yorumcular yine iş başındaydı. Mustafa Denizli gibi sistemden bi haber adamlar baş tacı ama geldiğinden beri Gs’ye belli bir sistem oturtmaya çalışan Skibbe tu kaka. Daha iki gün önce Skibbe ile Galatasaray şampiyon olamaz diye yazanlar yada bugün Adnan Polat’ın Skibbe’ye azarını manşet yapanlara göre Mustafa Denizli büyük hoca Skibbe ise zavallı adam.

Deveye sormuşlar belin neden eğri diye o da yanıt vermiş nerem doğru ki!. Bu ülkenin nesi doğru ki futbol ulemaları doğru olsun. Sistem diye tutturan ve belli bir futbol felsefesini takımına yerleştirmeye çalışan hocalar tu kaka ama sistemden bi haber her maça farklı bir anlayışla çıkan futbol felsefesinin ne olduğundan habersiz Mustafa Denizli gibi hocalar baş tacı.

Şimdiden söyleyeyim Galatasaray iyi yolda. Sezon sonunda şampiyon olur mu bilmem ama sabredilirse çok iyi yerlere gelecektir. Ama kelle almaya alışmış çok bilmiş ulema takımı fırsat verirse. Galatasaray yönetimi bu dolduruşlara gelmeyip hocasının arkasında durursa Galatasaray çok iyi yerlerde olacaktır( Belki UEFA şampiyonluğu yada yarı final). Aksi taktirde her şey sil baştan olur. Unutmayın geçen sene göklere çıkarılan (Hocasız ve zavallı sömürüleri) takım gurubundan zorlukla ve 4 puan ve başkalarının yardımı ile guruptan çıkmıştı. Bu yıl ise takır takır futbol oynayarak ve kimseye el avuç açmadan guruptan çıkmayı garantiledi. Eee daha ne. Yok hayır yetmez ağzıyla kuş tutması lazım ve şaklabanlıklar yapması lazım. Olmadı amuda kalkması gerek. Yahu yeter. Her seferinde çuvallıyorsunuz ama yine de çok bilmişliğinizden vazgeçmiyorsunuz. Ya bu Tv ve gazete patronları bu kadar aptal mı futbolun f harfinden anlamayan bu adamlara avuç dolusu para veriyorlar. Hayret doğrusu.

Ali İhsan Uğuz

 
Toplam blog
: 72
: 2174
Kayıt tarihi
: 11.04.08
 
 

3 Ocak 1958 doğumluyum. S.Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışmaktayım. Edebiyat ve sinema ilgim ..