Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '11

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray hata mı yapıyor?

Galatasaray hata mı yapıyor?
 

II. Fatih döneminde yapılan hataların aynı yine yapılıyor. 

Takımın en iyileri, takıma alışmış, Florya'yı ve Türkiye'yi tanımış futbolcular , üç dört sene önce yapıldığı gibi, yine gönderiliyorlar. 

Zaten Lucescu gönderilip, Fatih Terim geldikten sonra ve müteakip dönemlerde Galatasaray baş aşağı gitmiştir. 

Avrupa'da başarılı olamadığımız gibi Türkiye'de de başarılı olamadık. 

UEFA kupasını aldıktan sonraki yıllarda hiçbir Galatasaray maçından memnun kalmadım. 

Kewel, Neil, İnsua gönderiliyor mu derken gönderildiler. Bunlardan daha iyilerini nasıl alacaksınız? 

Önce Galatasaray'a gelmesi için, futbolcuları ve kulüplerini ikna edeceksiniz, tabii ikna edebilirseniz. Sonra milyon dolarlar ödeyeceksiniz. Bu futbolcular gelecek Türkiye'ye, Florya'ya adapte olacaklar, bu " burnu büyük futbocular " ortamdan memnun kalırlarsa ve keyifleri olursa, iyi futbol oynayacaklar. 

İşte gördük. Keita 'yı gönderdik Pino geldi ne oldu? Elano gitti , Stancu geldi, ne oldu? Culio'dan ne verim aldık? 

Bir de, şimdi gönderilenlere bakın. Kewell bir çok maçta Galatasaray'ı ipten aldı. Bütün lig boyunca Neil müdafaanın en iyi adamıydı. Bir tek maç kötü oynamadı. İnsua'dan yarar görmedik denebilir ama ben özellikle izledim sağ kanatta en iyi oynayan yabancı bence. 

Ama ne yazık ki, iş işten geçti. En iyileri gönderdik. Daha iyilerini değil, çok daha iyilerini alırsanız başarılı oluruz. 

Manchester'dan Ferdinand'ı, Valencia'yı, Park'ı, Rooney'i, Barcelona'dan Pique'yi, Xavi'yi, İniesta'yı, Real Madrid' den kaleci Cassias'ı alın. Son derece memnun oluruz. Başarılı olmasak da yine memnun oluruz. Hiç olmazsa Başkanımız elinden geleni yaptı deriz. 

Carrusca gibi, Pino gibi, Dos Santos gibi, Zapata gibi, yabancı takımların başlarından atmak istedikleri futbolcuları istemiyoruz. 

Mevcut kadroyu değiştirmeyi düşünüyorsanız Rooney gibi forvet, Puyol gibi savunma oyuncusu alın .Yoksa hiç almayın. Bu kadro da, tranfer edeceğiniz sıradan futbolcuların işini yapar. 

Saygılarımla. 

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..