Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray'ı Es-Es çarptı

Galatasaray'ı Es-Es çarptı
 

Es-Es Hatırası


Turkcell Süper Lig 8. hafta son karşılaşmasında Galatasaray ile 12 yıllık aradan sonra tekrar karşılaşan Eskişehirspor maçı 4-2 kazanarak 3 puanı alan taraf oldu. Eskişehirspor'un gollerini 20. ve 91. dakikada Youla, 98. dakikada Lovrek ve 65. dakikada Murat atarken Galatasaray'ın gollerini 34. dakikada Ayhan ve 50. dakikada Baros kaydetti.

20. Dakikada: Youla ceza alanı önünde topla buluştu... İki Galatasaraylı oyuncuyu geçti... Son olarak De Sanctis'i de geçerek topu boş kaleye gönderdi. 34. Dakikada: Ayhan ceza alanı içinde topla buluştu... Sol ayağıyla sert vurdu... Kaleciye de çarpan top ağlarla buluştu. 50. Dakikada: Kewell'ın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Baros topu ağlara gönderiyor. Bu pozisyonda, Eskişehirspor'lu futbolcuların orta hakeme ve yan hakeme yaptıkları ısrarlı itirazlara rağmen sarı kart görmediler.65. Dakika: Poljak serbest vuruşu pas ile kullandı... Murat gelişine topa çok sert vurdu... Ümit Karan'a da çarpan top De Sanctis'in yanından ağlara gidiyor. Burada film kopuyor. Bunun nedeni, yan hakemin önce ofsayt kaldırıp, sonra vazgeçmesi ve orta hakeme uyması sonucu, hakem, Servet, Emre, Meira, Ümit Karan hakeme itirazlarından dolayı sarı kart gösterdi. Hakem Fırat Aydınus 78. Dakikada, Ayhan'a 83. Dakikada: Baros'a, 85. Dakikada: Arda'ya sarı kart gösterdi.91. dakikada: Ceza sahası sağ çaprazından Serdar yerden ortaladı... ofsayt durumda olan Youla altıpasın önünden dokunuyor, De Sanctis'e de çarpan top filelere gidiyor. 95. dakikada: Baros ceza sahası içerisinde yerde kalıyor. Hakem 'devam' dedi. Eğer aldatmaya yönelik hareketse, neden ikinci sarı yok, yok eğer faul yapılmışsa neden penaltı yok. 98. dakika: Lovrek penaltı noktasına yakın bir yerden vuruyor. Top ağlara gidiyor ve maç 4-2 bitiyor. Oyun bittikten sonra 99. dakikada Ayhan ikinci sarı kartı görüyor ve kırmızı kartla oyun dışı kalıyor.

Galatasaray'lı futbolcuların saha içindeki sorumsuz davranışları, tepkilere neden oldu. Arda'nın hakem çağırdığında gitmemesi ve sarı kart ile cezalandırılması, Ayhan'ın maç bitiminde topu alarak bir nevi tepki olarak hakeme götürmesi ve bunun sonucunda ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atılması sarı-kırmızılı futbolculara hiç yakışmadı. Sonuçta hakemin verdiği karar ne kadar yanlış olursa olsun, yapılan itirazlar bu güne kadar hiçbir şeyi değiştirmedi. Eğer iyi takımsalar, büyük takımsalar gerektiğinde her türlü kötü şartlarda kazanmasını bilecekler.

 
Toplam blog
: 61
: 2135
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

İstanbulda yaşıyorum, bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Kitap okumayı, satranç oynamayı, ..