Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Gavur icadıdır dokunmayın hiçbirine beyler!

Gavur icadıdır dokunmayın hiçbirine beyler!
 

İkamet ettiğim muhit, Emirsultan ve Yeşil'in tam arasında kaldığı için imar anlamda SİT alanı parselerasyonundan çıkarılmadığı için, RESTERASYON haricinde inşaat ruhsatı verilmiyor.

Çok katlı yeni binalar ve yerleşim alanları oluşturulamadığı için de içerisinde barınan ahalinin modernize olmak, değişmek gelişmek gibi bir şansları da kalmıyor tabi. Herkes evinin dış sıvasını kafasına göre rengarenk boyar, turuncu dış sıvanın üzerinde mavi demir ve kapı yağlıboyaları... En fazla iki kat olan bu ahşap, betonarme ve kâgir evlerde yaşayan insanlar, dialogları, yaşam görüşleri ve de ilişkileri ile yerinde sayan bir görüntü arz etmektedir.

Şimdi bu az gelişmişliklerden sadece bir örnek vermek istiyorum.

Bir molla vardır, kendisini İran topraklarında farzederek, şeriat kanunları ile evinde ve de sokağındakilere terör estirir.

GAVUR İCADIDIR onun için tüm gerekli olanlar.

Evinde hal-i hazırda mevcut bir televizyon yoktur, çünkü hepsi gavur icadıdır.
Telefon vardır ama her ay sımsıkı döküman alır, ve kendisi haricinde ahizeye fazlaca elleyen, dokunan ve kullanabilen olmaz.

Geçen hafta pazarda rastladığımda inanın onu tekme tokat dövmek geçti içimden,
kendisi üzerinde uzun bir esvap, başında takkesi, elinde tesbih, ayağında çarık, önden önden hışımla yürüyor, arada bir küfür eder gibi geriye döne döne bakıyor, kendisini iki metre geriden izleyen eşi ve üç kızına telkinler vere vere kalabalığı yarıyordu.

DİKKAT!
YAN YANA DEĞİL, kadını ikinci sınıf gördükleri için bunlar eşleri ile yan yana yürüyemezler iki metre geride onları izlemelerini direktif verirler.

Bu kızlar henüz en küçüğü ilkokul 1. sınıftadır ve baştan aşağı kara çarşafa sarmalanmışlardır. Ortancaları orta ikidedir, onun formatı çok daha hüzünlüdür.
En büyükleri de babasından habersiz katıldığı ANADOLU LİSESİ sınavlarını kazanmış ama gönderilmemiş ve şu an bir molla sülalenin oğlu ile nişanlanmıştır.

Vah ki ne vah, hatta eyvahlar ola!

Eş de tercih hakları elinden YOBAZCA alındığı için sessizce katlanmak zorundadır bu yozlaşmış düzenine. Baba ocağında kendisine böyle öğretilmiştir çünkü;
kocalar ne derse odur, dinleyeceksin ve itaat edeceksiiiiiiiiiin!

Şimdi bu zat-ı muhteremi ve YURDUMUZDA ONUN GİBİ GAVUR İCADI diye ahkam kesen açıkgözleri deşifre edeceğim.

Bu mollanın altında şahane bir Hundai arabası vardır, 2007 model, GAVUR İCADIDIR. Ayda bir bankadan gider ATM den ssk.maaşını çeker, o da gavur icadıdır.Sık sık en yakın bankaya gider on -line sistemden çek ve senetlerini tahsil ederek evine döner.O da GAVUR İCADIDIR.

Ofisinde diz üstü bilgisayarı vardır, interneti de, müşteri portföyünde pay kapmak içindir en acımasızından firma logoloru, özel sitesi ve promasyon ürünleri bile mevcuttur inşaat sektöründe bu şahsın. Bütün bunlar da GAVUR İCADIDIR.((.

Son beş yıl içinde molla olmaya karar verdikten sonra süratle yükselen, NEREDEN GELDİĞİ meçhul! Mali grafiğinde, kullandığı son sistem teknoloji top yekün GAVUR İCADIDIR...

Uçakla şehirler arası seyahatler yapar, o da gavur icadıdır.

Elinde son model cep telefonu vardır, kaldırımda sırıta sırıta cep mesajlarını okurken görenler var, ben görmedim, görenlerin yalancısıyım ((....O da GAVUR İCADIDIR.

Şu son günlerde hafta sonları balık avına gidiyorum diyerek evden sıvışarak kendisine bulduğu yeni sevgilisi de dillerdedir.
Ha o gavur icadı mıdır?

HAYIR!

O kendi icatlarıdır.Kendilerine iki, üç çocuk veren hayat arkadaşlarına acıdıkları için, çok sevdikleri için, çok düşündükleri için.

Başka bir beden arayışına girerek egolarına bir çözüm bulmuşlar.

BU KENDİ ÖZEL İCATLARIDIR.

Gavur icadına girmez.Şeriatte dört kadın mübahtır ya! O yüzden...

Sakın ola ki yanlış anlaşılmaya...

Sonra faiz haramdır ribaaa ribaa diye bas bas bağıran bu çığırtkanlar,
bankalarda hisse senetleri tahviller katılım payları, gibi manevralarla, yine ucu faize giden kârlardan asla çekinmezler. Batık bankalarda sessizce çekip giden paracıklarına neden ses çıkaramadıklarını ayrıca sormak gerekir?

Bankalardaki bu faiz uygulamaları da GAVUR İCADIdır.

Camilerde vaaz dinlerler, megafonlar ve son sistem ses sistemleri, hepsi Gavur icadıdır.

Üzerlerinde krokodil kemerler, son model saatler, çakmaklar, hatta sigara tabakaları taşırlar o da GAVUR İCADIDIR. Say sayabildiğin kadar...

Hem bu GAVUR İCADININ her birini paşa paşa kullanırlar hem de iş, evde kadınlarına gelince;

Haşa! Bil cümle haraaaaaaam günaah yasak!

Kitabını kitaplarına uyarlayan bir sürü molla, sardı etrafımızı.Memlekete hayırlı ola!

IŞIK VE MEDENİYETTEN UZAK KALMAMAK UMUDU VE DİLEĞİYLE.

Dip not=Bizden Şeriat devleti çıkmaz unutun bunu beyler unutun.
-
NİLGÜN ÇAKICI/BURSA

22.MAYIS 2007-10.00

 
Toplam blog
: 238
: 1468
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

Bursa'dan bir milliyet okuru olarak, burada sizlerle olmak çok güzel. Bir ev hanımıyım, iki çocuk..