Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Beyhan BiÇKİN KOZANOGLU

http://blog.milliyet.com.tr/turk35

26 Ağustos '07

 
Kategori
Haber
 

Gazozları açın haberler başlıyor

Gazozları açın haberler başlıyor
 

Hani RTÜK yeni bir uygulama ile izleme yaşı belirtme zorunluluğu getirdi ya, bunu bence haberlere de koymaları lazım artık. Çünkü son zamanlarda haberler neredeyse tüm kanallarda sakıncalı yayın halini aldı.

Hangi birini yazsam diye düşünürken, günlerdir traji komik düğün olayı geldi ekrana yine. Aslında akıllara durgunluk bir haber. Neden derseniz? Bir düğün alanı, mutlaka yüzlerce insan var, yangın çıkıyor çıkan yangını ellerinde pet şişelerle söndürmeye çalışıyorlar. Açık alan olabilir, yangının çapı büyük olmayabilir ama yangın yangındır. Söndürme işi de elde pet şişe ile değil yangın tüpü ile yapılır. Bunu yapamıyorsanız ve bu olay günlerdir temcit pilavı gibi ekranlarda gösteriliyorsa bir yetkilinin çıkıp bu düğün yeri dahil olmak üzere tüm düğün yerlerine 'yangın tüpü' zorunluluğu getirmesi gerekmez mi? Ne diyorum ben ya.. Bu normal koşullarda yapılması gereken. Eğer bu yapılır olası bir facianın önüne geçilirse o zaman nasıl ağlayıp kadere suç bulacağız çıkan yangınlar sonucu...

Başka traji komik olay, Nikah kıyılıyor, sıra nikah cüzdanının verilmesine gelince, cüzdanı geline uzatırken, sayın yetkili 'Al bakalım bu Mehmedin tapusu' diyor. Lafa bak. Adam kocası mı oldu malı mı oldu anla anlayabilirsen. Bir yandan gelişmiş toplum seviyesine çıkacağız diye debelenirken, diğer yandan espri adı altında verilen mesaja bakar mısınız? Sonra bunun bir de tersi var. Eğer erkek aldıysa bu tapu!!yu yandınız. Ondan sonra yapacağınız tüm eylemler tapu sahibinden onay almak zorundadır. Almadığınız zaman toplumun çoğunun da katıldığı üzre 'şiddeti hakedenler sınıfına geçmeniz içten bile değildir.

Sonra karşılıklı saygıdan bahsedilir evliliklerde. Neden bunu da anlamam..

Hele o Caner'in dayak konusu. Allahım ne olur rüya olsun bu diyorum. Bir de yazı yazıyorlar 16 yaşından küçükler bakmasın. Neden 16 yaşın üzerindekiler bakınca etkilenmiyor mu? Esas onlar etkileniyor. Biz Polat Alemdar'ı örnek alıp adam vuran bir milletiz. Bunu mu örnek almayacağız?

Üstelik neden bu haber suç duyurusu gibi kabul edilip, dayakcı korumalar hala ifadeye alınmadı o da ayrı bir konu.

Bu bile insanlara'gücün varsa her şeyi yapabileceğin cennet Türkiyedir' mesajı vermiyor mu sizce?

Şarkı söyleyen bir bayan eski eşi tarafından şiddete maruz kalıyor, bunu vere vere bir haller kaldılar. Ama yorum yok. Seyreden ne dilerse onu düşünecek. Kimi 'haketmiş ne işi var onca erkeğin arasında' diyecek benim komşu gibi, kimi ' olacağı buydu zaten, reklam ayol reklam' diyecek. Madem bir haber yapıyorsunuz ucuna kıyısına ekleyin ve bu durumu kınıyoruz yapılmaması lazım filan diyin bari..

Türk kızın müthiş başarısı diyor, çıkarttıkları bayan türkçeyi sonradan öğrenenlerden bile daha kötü konuşuyor? Sadece adının türk olması nedeniyle başarı kazanmış birinden kendimize pay çıkartmakta da üzerimize yok.

Danimarkada yaz geri geldi diyerek deniz kenarından manzara gösteriyorlar, ben Danimarkanın göbeğindeyim neden o güneşi ben göremiyorum? Son yılların en yağışlı mevsimini yaşıyoruz oysa biz burada. Acaba başka bir Danimarka daha mı var?

Danimarkada özel okulların başarısı diyerek haber veriyorlar. Yabancı öğrenciler arasında liseye giriş oranı % 41 miş. Zaten liseye girmek için sizden özel bir beceri istemiyorlar ki. Ben liseye gideceğim diyen herkes liseye gider burada. Gider gitmesine ama, bitirir mi orasıdır önemli olan. Yani eğer Danimarkalı çocuk liseyi değil de meslek lisesini tercih ettiyse bu onun aptal olduğunu değil aksine geleceğini planladığını gösterir. Yani ortada başarı filan yok. Aksine bu özel okul dedikleri yerden mezun olanlar uyum sorunu çekmekte dil sorunu nedeniyle. Bu okullarda çoğunluk yabancı çocuklarda ve eğitim Danimarka sisteminde olsa da ağırlıklı dersler farklı olabiliyor.
Bana inanmayan Danimarkada yaşayan birini bulup sorsun.

Her şeyi haber yapmanın dayanılmaz acısı bu galiba. Yani haber aslında haber değil resmen fiyasko.

Hayır kendim için diyorsam namerdim, ama millete 'aman çocuklarınıza haberleri seyrettirin Türkiyeden uzak büyümesinler, dünyada ne oluyor haberleri olsun' diyorum, olmuyor yani..

 
Toplam blog
: 124
: 1137
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

Danimarkada yaşayan bir İzmir'liyim. Hiç de sanıldığı gibi yurtdışında olduğum için milliyetçi değil..