Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Geçmişin silinmeyen izleri

Geçmişin silinmeyen izleri
 

Geçmiş geçmişte kaldı sen yarına bak Yarın gelecektir. Asıl sen şu ana bak


Biraz şöyle bir geçmişe doğru yol alalım. Çünkü bu bizim değişmeyen gerçeklerimiz. Geçmiş bir çok anı ve hatıralarla dolup taşmaktadır. İnsan bir geçmişe dönüp baktığında içi cız eder. Örneğin yaşı 10. Bu yaş nasıl geçer nasıl 11 olabilirim diye düşünür durur. Ama bir bakmış ki günler, aylar, hatta yıllar bir anda geçip gitmiş yaş olmuş yirmi nasıl geçti değil mi insan içindeyken geçmek bilmez. Her şey öyledir. Okul, askerlik, çalışma hayatı, zor gelen durumlar ve daha bir çok şey sayılabilir. İnsan düşünüyor da gerçekten nasıl yaşadı bunca yıl macera içinde geçen bir hayatı. Bazen aklına önemli bir anısı takılıyor ve düşünüyor. Bu durumun nasıl bir şekilde atlatıldığını, kendine göre yorumluyor. Olumlu olanları tabii ki kendine mutululuk hissi veriyor. Ama olumsuz taraflar ise; gerçekten insanın içi burkuluyor. Neden ben bunu şu şekilde doğru olarak yapmadım diye hayıflanıyor. İşte bu noktada önemli bir söz olan "tarih tekerrürden ibarettir"sözü insanın kafasına dank ediyor. Öyleyse neden yine yine aynı yanlış olan durumnlara insan kendi kendini düşürüyor. İlginç değil mi? İşte bu yüzden, hayattan iyi dersler alıp, her zaman doğruluk üzerine bir mecrada yol almak insan için kaçınılmaz bir durum olmaktadır.

Hayat olumlu ve olumsuz şekilde her şeyi ile bambaşka güzellikler içerisinde, kendine biçilen ömür zarfında düzenini devam ettiriyor. Bizler bu ömür sermayesini çok iyi değerlendirip, içinde bulunduğu anın farkında olarak yaşamak ve o anı maksimum düzeyde tutarak, aydınlık yarınlara daha geniş bir pencereden, pozitif bakarak, dünayada en muhteşem mutluluğa ulaşmalıyız. Pozitif düşünce ve hareket sistemini hayatımıza nakş etmeliyiz. Her anımızı bu şekilde ikame etmeliyiz. Mutluluğu kendimize her salise prensip haline getirmeliyiz. Yani kendimizi her zaman iyimserlik duygusu içerisinde hissetmeli ve negatif durumları hayatımızdan tamamen çıkarıp atmalıyız. Geçmişin karanlık yönünü artık bir mezara veya çukura gömmeli ve geleceğe emin adımlarla, huzurlu bir şekilde ulaşma gayretinde olmalıyız.

Dün dünde kaldı, sen bugüne bak. Yarın gelecektedir, sen şu anın tadına bak. Mutlu ol ki mutlu edesin. Yarını hep mutlulukla sarmalayasın........
      
    

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..