Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '14

 
Kategori
Eğitim
 

Yabancı Dil bilmenin faydaları

Yabancı Dil bilmenin faydaları
 

DİL BİL,ÖĞREN,UNUTMA! DAİMA YAŞATIR SENİ BU MISRA, HER YERDE OLUR DOSTUN,ONLARLA HER ZAMAN KONUŞURSUN


Günümüzde yabancı dil bilgisi gerçekten çok önem arz etmektedir. Hemen hemen her alanda ihtiyaç duyulan bir gereksinimdir. Yabancı dil öğrenmenin çok çeşitli yolları vardır. Örneğin kursa giderek veya yurt dışına giderek, yabancı dil öğrenenilebilir. Birde kendi çabamızla da dil öğrenebiliriz. Örneğin; internetten bazı siteler yadımıyla da, yabancı dil öğrenilebilmektedir. Bilindiği üzere yabancı diller içinde en yaygın olanı İngilizcedir. İngilizce evrensellik kazanmış bir dildir. Bir dünya dilidir. Bu nedenle İngilizce öğrenmek çok ama çok önemli bir gereksinimdir. Yani İngilizce diğer dillere göre daha çok ön planda olan bir dildir. İngilizceyi çok iyi öğrendikten sonra, sırası ile diğer dilleri de öğrenmek çok iyi olur. Özellikle İngilizce bilgisi yanına, Fransızca ve Almanca  dillerini öğrenmeyi eklemek de çok iyi olur. Yani; öncelik sırasına göre, tüm yabancı dilleri çok iyi bir şekilde öğrenmek, çok büyük bir kazanım olacaktır. Bu durumdaki bir insan artık süper güce sahiptir. Bir dil bir insan, iki dil iki insan olur. Yani dil bilmenin ne kadar büyük bir boyut işgal ettiğini anlamamak büyük bir hata olacaktır. Bir dilin bir insana eşit olması çok büyük bir makamdır.Bu makama herkes nasip olamaz. Kesinlikle en azından bir öğrenmemiz çok ama çok gereklidir. Hiç dil bilen bir insanla, bilmeyen bir insan bir olur mu?  Bu soruya çok dikkat etmek gerekir. Her yönüyle dil bilen bir kişi, her zaman en önde olacaktır. Eğer biz dünyada yaşıyorsak, küreselleşen ve büyüyen bu dünyada, muhakkak her dilden insanlarla muhatap durumuna düşeceğimizden dolayı, bu durumun sonucu olarak dil öğrenmek kaçınılmaz bir gereksinimdir.

Dilbilgisi konusunda, insana da çok önemli görevler düşmekle birlikte, insanın kendisi dil öğrenmek için var gücü ile çalışacak ve başarı için ter dökecektir. Çünkü dil öğrenmek çok emek isteyen bir konudur. Ülkemizde dil bilgisi olanlara değişik şekillerde, avantajlar sağlanmakla birlikte, özellikle devlet kurumlarında, dil bilgisi olanlara, ekstra ücret ödenmektedir. Peki bu ücreti almak isteyenlerin ne yapmaları gerektiğini ise, biz şöyle bir açıklayalım. Yabancı dil bilenler  ÖSYM'nin yapmış olduğu KPDS adı altında Kamu Personeli Dil Sınavına girip 100 üzerinden değerlendirmeye tabi tutulup, en az yetmişe kadar olanlara yukarda belirtilen ücret ödenmektedir. Yani 100 alan bir kişi en yüksek ücreti alır. Bu ücret 100 den aşağı doğru azalarak düşer. Neticede 70 alan bir kişi en düşük ücrete tabi olmuş olur. Bu durum 100 ile 70 arasında devam eder. Bundan Başka ÖSYM'nin yaptığı dil sınavları ise ÜDS ve YDS gibi sınavlardır. Bu sınavlarda genellikle akademik kariyer amacı ile olan sınavlardır. Bildiğimiz kadarı ile ÖSYM bu sınavları bir çatı altında toplayarak yeni sınav sisteminin adını YDS olarak belirlemiştir. Yani bundan sonra öğrencilerin artık sadece YDS'ye girmeleri yeterli olacaktır. Bunların dışında da başka sınavlarda bulunmakta olup, en önemlisi TOEFL'dır.TOEFL Uluslararası geçerliliği olan, amarikan ingilizcesinin test edildiği, çoğu kurumun en önemli belge olarak gördüğü önemli bir sınavdır.

Yabancı dil bilmenin daha bir çok avantajı bulunmaktadır. Özellikle tatil bölgelerinde turist rehberliği yaparlar. Özellikle bazı oteller ve daha bir çok yerde en iyi işlerde üst düzey çalışabilmektedirler. Yani dil bilmek, çok önemli bir kritere dönüşmüştür. Aslına bakılırsa artık hemen hemen tüm büyük firmalar, yabancı dil bilgisi olanları, işe almaya önem vermekle birlikte, esasında şu anda  bir dil bile  bilmek yeterli olmamaktadır. Bunun yanında diğer dilleri de bilmek artık son derece önemlidir. Sonuç olarak; Yabancı dil öğrenmek günümüz dünyasında hem sosyal, hem de iktisadi açıdan çok önem ihtiva eder. Umudumuz her türk evladının şakır şakır yabancı dilleri konuşmasıdır. Dil bil ki herkesi dinleyesin, eğer sen herkesi dinleyebilirsen o zaman olursun dinlenen kişi, her milletten insanı dinlersen, görürsün o zaman nizamın kaderini.....    

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..