Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '14

 
Kategori
Sınavlar
 

KPSS her insan için bir umuttur

KPSS her insan için bir umuttur
 

Kpss; Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak bilinir. Bu sınav merkezi bir sınav olup, sınavı ÖSYM yapar. Bu sınavın ortaya çıkış nedenleri arasında, Kamuya memur alımlarının daha düzenli ve sistemli hale getirilmesi yatmakta olup, merkezi bir şekilde yapılması, her türlü ayrıcalığa karşı alınmış bir tedbirdir. Torpil vebenzeri durumları ortadan kaldırmaya yöneliktir. Bunda da başarılı olunmuştur.Bu sayede bir çok insan Devlet Kurumlarında en iyi yerlere gelme şansını elde etmiştir.

Bildiğimiz kadarı ile bu sınavın ilk çıkışı DMS olmuştur. Yani Devlet Memurları Sınavı olarak tahminen 1999 yılı başlamıştır. Daha sonra bugünkü halini almıştır. Yani KPSS adı verilmiştir. Ülkemizde her yıl milyonlarca insan bu  KPSS sınavına girerek, kendilerine Devlet Kurumlarında  bir ekmek kapısı açılsın diye uğraşmaktadırlar.
 

Bir insan düşünün ki; yıllarca ne emeklerle okumaya ve bir üniversiteyi bitirmek için çalışmış durmuş, üniversiteyi bitirerek, sonuçta sıra, bir işe girmeye gelmiştir.  Bu iş, ister özel sektörde olsun, isterse kamu sektöründe, okuyan ve eğitim alan bir insanın en doğal hakkı olur.  Netice olarak, tüm şartları taşıyan bir insan için, KPSS sınavına girmek çok doğaldır. Peki KPSS için ne yapmalıdır. KPSS için öncelikle sıkı bir çalışma süreci gerekir. Maddi durumu varsa, özel ders veya dershaneye gitmesi, kendisi için iyi olacaktır. Günlük bir plan yaparak, öncelikle bol bol konu çalışıp, bunun üzerine çok sayıda soru çözmelidir. Arada bir kendini, sınavda gibi hissederek KPSS sınavında çıkabilecek türde, sınav soruları çözmelidir. Özellikle bazı dershane ve yayınevlerinin yaptığı deneme sınavlarını kaçırmamalı ve bu sınavları tıpkı sınavdaymış gibi hareket ederek, soruları dikkatle çözmelidir. En önemlisi de, muhakkak konuları çok ama çok tekrar etmelidir.Ettekrerü ahsen velevkena yüzseksan sözü hiç unutulmamalıdır. Sürekli tekrar,tekrar....

Peki KPSS sınavında başarılı olabilmek için, genellikle hangi yayınları kullanmamız gerekir. Bu soruya verilebilecek en güzel cevap ise; Toplumun genel görüşüne göre, özellikle Yargı,İhtiyaç,Karacan,Murat,Pegem,Uzmankariyer,Güvender,Yediiklim gibi, daha birçok yayınevinin KPSS için hazırlamış oldukları kitaplardan faydalanmalı ve bu yayınevlerinin yine hazırlamış oldukları, geçmiş yıllara ait sorulardan bolca  çözmelidir. Bu yayınevleri, ayrıca deneme sınavları da yapmakta olup, bu sınavları kaçırmamak gerekir. Burada isimlerini sayamadığım firmalar kusura bakmasınlar,  sayabildiklerimi yazmaya çalıştım. Tabiiki çok değerli yayınevlerimiz muhakkak vardır ve olmaya da devam edecektir. Ve insanlara çok çok ama çok  fayda sağlamışlardır. Hepsine her zaman saygılarımızı sunarız. Burada en büyük  amaç insanların KPSS sınavını başarı ile kazanıp Devlet Kurumlarında iyi bir yerlere gelebilmektir. Bu amaca yardım edenlere ne mutlu.

Gelelim KPSS sınav çeşitlerine. KPSS sınavları Ortaöğretim,Önlisans ve Lisans olmak üzere gruplara ayrılır. Birde Öğretmen kadrolar için vardır. Onlar, eğitim bilimleri için, ayrıca sınava girerler. Burada A grubu kadrolar için olan sınava biraz dikkat çekmek gerekir. A grubu kadrolar, KPSS sınavını 3 bölümde tamamlarlar. İlk sınav tüm grupların girdiği, Cumartesi sabah olan sınavdır. İşte A grubu kadrolar için, ayrıca alanları için pazar günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki sınav daha vardır. Birde unutmamız gereken bir sınav da Cumartesi öğleden sonra yapılan Yabancı Dil sınavı vardır. Bu sınavların yukarda da belirttiğimiz gibi hepsi de ayrı ayrı itina ile çalışılması gereken ve bol bol soru çözmek gereken sınavlardır. Bu sınavlarda özellikle zamana da dikkat etmek gerekir. Özellikle Yabancı Dil sınavının yetersiz olduğu görülmektedir. Ayrıca konuları çok iyi tahlil edip, birçok kaynaktan faydalanmalı ve çok değişik türden sorular çözmelidir. Değişik bakış açılarına göre de sorular incelenmeli ve ÖSYM'nin de çok değişik açılardan sorulara değişik şekiller verdiği akıldan çıkarmamalıdır.

Sonuç olarak KPSS sınavını kazanmak isteyen bir kişi öncelikle şu noktaları tam anlamıyla yerine getirmelidir. İlk olarak konuları çok ama çok iyi bilecek, konuları her yerden araştıracak, ikinci olarak çok değişik tiplerde bolca sorular çözecek,sürekli bol bol soru çözülecek, zaman değerlendirilmesi çok iyi yapılacak, konsantrasyonu bozacak şeylerden kesinlikle kaçınılacak ve kendini her ortamda soru çözmeye alıştıracak, Beslenme ve dinlenmeye çok ama çok önem verilecek, her zaman psikolojik yönden kendimizi geliştirici, yani kişisel gelişim yönünde kitap ve benzeri şeylerden faydalanılacak, özellikle rehber öğretmenlerden destek alınmaya çalışılacak. Son olarak hedefi onikiden vurmaya odaklanılacak.Her zaman pozitif olmaya ve ben bu sınavı kazanacağım demelidir.

 

Hayatımız olmuş bir sınav,

Gel sen de bu sınavla uğraş,

Planlı, programlı doğru çalış,

Her zaman başarıya, zafere ulaş.

 

2014 Eylül ayında sınava girecek olan tüm KPSS adaylarına canı gönülden başarılar dilerim. Durmadan bol bol soru çözmelerini özellikle tavsiye ederim. Hiç bir zaman geç değildir. Ne kadar çalışırsan o kadar karşılığını bolca alırsın Lütfen çalışmayı hiç bırakmayın. Başarılar......
 

Arkadaş! Eğer başarmak istiyorsan hiç durma! çalış,çalış,çalış......   

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..